Το μιούζικαλ “Mamma Mia” στα Ελληνικά…. με την Δέσποινα Βανδή -φέτος τον Χειμώνα-.

Το «Mamma Mia» των ΑΒΒΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα  και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται μετά από ειδική άδεια των δημιουργών στη «χώρα» του και… «μιλάει» ελληνικά!

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna, θα ερμηνεύσει η Δέσποινα Βανδή, μπαίνοντας, για πρώτη φορά, στον χώρο του μιούζικαλ.

Η παράσταση θα ανέβει στις αρχές Δεκεμβρίου στο θέατρο «Ακροπόλ», σε μια υπερπαραγωγή από την εταιρεία «Θέαμα-Ακροπόλ», με πολυμελή θίασο  και ζωντανή ορχήστρα και σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Τον ρόλο που υποδύθηκε ο Pierce Brosnan στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου, δηλαδή τον Sam Carmichael, θα υποδυθεί ο Άκης Σακελλαρίου, στον ρόλο του Colin Firth (Harry Bright) θα είναι ο Αργύρης Αγγέλου, ενώ στον ρόλο του Stellan Skarsgard (Bill Austin) θα δούμε τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Τις δύο φίλες της Donna θα υποδυθούν η Μπέττυ Μαγγίρα και η Μαριέλλα Σαββίδου. Όσο για την κόρη της Donna, που στην ταινία υποδύθηκε η Amanda Seyfried, θα την υποδυθεί η Demy, έχοντας για μέλλοντα σύζυγο στο πλευρό της τον Άρη Μακρή.

Τη μουσική διεύθυνση της παράστασης θα έχει ο Ηλίας Καλούδης, τη χορογραφία θα επιμεληθεί η Άννα Αθανασιάδη, τα σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Φυσικά, η σκηνοθεσία, η απόδοση των κειμένων και των στίχων είναι της Θέμιδας Μαρσέλου, στην αυθεντική μουσική των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus και στο αυθεντικό κείμενο της Catherine Johnson.

πηγή