Το Strobing είναι το νέο makeup trend που πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις!! (αναλυτικές οδηγίες)

Μετά το “contouring” που τόσο έχει αναλυθεί, με την Kim Kardashian να είναι η πρώτη διδάξασα ένας ακόμα όρος που αφορά στο μακιγιάζ έρχεται να αλλάξει ξανά τα δεδομένα της σμίλευσης του προσώπου. Ο λόγος γίνεται για το “strobing”, το οποίου το hashtag έχει κατακλείσει το Instagram. Τι είναι όμως το “strobing” και σε τι διαφέρει από το “contouring” που ήδη γνωρίζουμε.

Το strobing είναι ο νέος τρόπος να δώσεις λάμψη στο πρόσωπό σου και πιο συγκεκριμένα ψηλά στα ζυγωματικά, στο κόκκαλο της μύτης, στους κροτάφους, στο V των χειλιών, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, στο πηγούνι, στο ντεκολτέ και γενικότερα σε όποιο σημείο θέλεις να δημιουργήσεις μικρές γυαλάδες φυσικής λάμψης (σαν αυτές που σχηματίζονται όταν αντανακλάται φως πάνω στο πρόσωπό σου)!

Στην ουσία δηλαδή, όπως αναφέρει ο Mario Dedivanovic, ο makeup artist της Kim Kardashian, στο strobing χρησιμοποιείς τη «μισή τεχνική» του contouring μιας και κάνεις μόνο highlighting, φωτίζοντας σταδιακά το πρόσωπό σου μόνο με τις ανοιχτόχρωμες σκιές. «Το strobing είναι το νέο contouring» λέει χαρακτηριστικά.

strobing11

Τι χρειάζεστε:
Ένα highlighter ή μία πούδρα για highlighting, ένα primer, μία ματ σκιά και ένα ματ ρουζ. Επίσης, αντί για τα δάχτυλά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο ή ένα makeup sponge για την εφαρμογή.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα λάμψης τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τον χρωματικό τύπο του δέρματός σας . Αποφύγετε το αφύσικο παγωμένο look των ‘90s.
Εάν έχετε ανοιχτό προς μεσαία απόχρωση δέρματος ,( Light-Medium skin) επιλέξτε προϊόντα λάμψης σε ροζ-σαμπανιζέ τόνους . Σε πιο σκούρα δέρματα επιλέξτε σε χρυσούς τόνους .

Για ένα απόλυτα επιτυχημένο strobing make up ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1) Εφαρμόστε τη λάμψη κάτω από το υψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών σας.
2) Στην εσωτερική γωνία των ματιών σας.
3) Επάνω στα ζυγωματικά.
4) Κατά μήκος και επάνω στην κορυφή της μύτης.
5) Στην «καρδούλα» των χειλιών σας, και
6) Παράλληλα προς τα χείλη επάνω από το πιγούνι σας.

image-ashx

Extra tips :

  • Εάν θέλετε ένα μακιγιάζ για μία πιο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σας (όπως το να ντυθείτε νυφούλα) ,τότε το strobing δεν είναι για εσάς . Ακολουθήστε τον παραδοσιακό δρόμο των φωτοσκιάσεων για πιο σμιλευμένο πρόσωπο .
  • Εάν έχετε έντονες γραμμές στο «πόδι της χήνας» αποφύγετε τη λάμψη στο σημείο αυτό, διότι θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα .

 

 

Πηγή: www.govastileto.gr