Υγιεινά γλυκά “σνακ διαίτης” για τη λιγούρα σου, από διαιτολόγο-διατροφολόγο!!

Έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό βραδιάτικα ή πρωινιάτικα ή μετά τη γυμναστική;
Η διαιτολόγος- διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου σου προτείνει τα καλύτερα γλυκά σνακ διαίτης.

Είναι κάποιες μέρες που το γλυκό μπορεί να σου κολλήσει στο μυαλό και να μη βγαίνει με τίποτα! Το ξέρεις ότι δεν πρέπει να χαλάσεις το πρόγραμμά σου και ψάχνεις για εναλλακτικές. Πριν κάνεις επιδρομή στο ντουλάπι για κάτι γλυκό, ρίξε μια ματιά στις επιλογές για γλυκά σνακ διαίτης.

 ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΓΛΥΚΑ ΣΝΑΚ

* Ζελέ light (7 θερμίδες/ φλυτζάνι)

1 ζελέ χωρίς ζάχαρη

* 5 αμύγδαλα με 2 κουτ. του γλυκού σοκολάτα υγείας. Λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια τα μοιράζουμε σε αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιώντας 1 κουτάλι, για να προκύψουν σοκολατάκια-βραχάκια (80 θερμίδες)

* 5 φουντούκια με 2 κουτ. του γλυκού μαύρη ζάχαρη. Λιώνουμε τη ζάχαρη για να γίνει σαν καραμέλα και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και αφού γίνει συμπαγές το σπάμε σε κομματάκια

* ½ μπανάνα με 1 κουτ. του γλυκού τρούφα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων (85 θερμίδες)

H τέλεια συνταγή για light σοκολατάκια με 3 υλικά

* Light “cheesecake”. 1 κρακεράκι με 1 κουτ. του γλυκού τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και 1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (60 θερμίδες)

Αν αγαπάς τα φρούτα, συνδύασε τα με την αγαπημένη σου συνταγή για pancakes.

* Kρέπα με βρώμη και μέλι. Σε αντικολλητικό τηγανάκι ψήνουμε 1 ασπράδι χτυπημένο με 1 κουτ. της σούπας βρώμη και σερβίρουμε με 1 κουτ. του γλυκού μέλι (67 θερμίδες)

smoothie-sokolata-amigdalo

*Κρύα σοκολάτα. ½ ποτήρι παγάκια με μισό ποτήρι γάλα, 2 κουτ. του γλυκού άγλυκο κακάο και 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (70 θερμίδες)

Θες σοκολάτα γιατί σε τσάκισε το στρες

*Μους γιαούρτι-κακάο ή γιαούρτι-μόκα. ½ γιαούρτι με 1 κουτ. του γλυκού κακάο ή καφέ στιγμιαίο ανακατεμένα με 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (70 θερμίδες)

*Ρυζόγαλο με βρώμη. Μαγειρεύουμε ½ ποτήρι γάλα με 3 κουτ. της σούπας βρώμη και στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης και σερβίρουμε αφού κρυώσει με αρκετή κανέλα (140 θερμίδες)

* 1 ρυζογκοφρέτα + 1 κουτ. του γλυκού ταχίνι με μέλι ή με κακάο (60 θερμίδες)

Ρυζογκοφρέτες

* 1 ρυζογκοφρέτα με μαύρη σοκολάτα (40 θερμίδες)

 

* ½ γιαούρτι + 1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (70 θερμίδες)

Μήλο

* ½ μήλο κομπόστα. Βράζουμε το μήλο με λίγο νερό, 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης και σερβίρουμε με κανέλα (50 θερμίδες)

* 1 λουκούμι (60 θερμίδες)

shutterstock_84568597

*Γλειφιτζούρια-παγωτίνια από πολτό φρούτων. Λιώνουμε στο μπλέντερ φρούτα εποχής και προσθέτουμε αν θέλουμε στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης ή/ και γάλα/ γιαούρτι. Μοιράζουμε σε θήκες για παγάκια και τοποθετούμε οδοντογλυφίδες για να μπορούμε να τα κρατήσουμε όταν παγώσουν (περίπου 20-30 θερμίδες το καθένα)

Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Χαροκοπείου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (www.facebook.com/grafeiodiatrofis)

πηγή