Υπέρβαρος σκύλος μεταμορφώνεται

Όταν ήταν κουτάβι ο Bolinha εγκαταλείφθηκε σε ένα βενζινάδικο κατά μήκος ενός αγροτικού δρόμου στη Βραζιλία.

Για 13 χρόνια ο Bolinha έζησε ως ένα αδέσποτο έξω από την καφετέρια του σταθμού όπου τρεφόταν με υπολείμματα τροφών από τους υπαλλήλους και τους οδηγούς που σταμάτησαν για βενζίνη και φυσικό αέριο.
3

Μέχρι να μεγαλώσει ο Bolinha ήταν ήδη παθολογικά παχύσαρκος. Είχε ξεπεράει τα 35 κιλά, είχε αναπνευστικά προβλήματα και δυσκολευόταν να κινηθεί. Ήταν σχεδόν ακίνητος. Δυστυχώς, οι περαστικοί τον αντιμετώπιζαν αςν ένα ευτράπελο περισσότερο παρά σαν ένα ζωντανό πλάσμα που χρειάζονται άμεση φροντίδα.

Μέχρι να μεγαλώσει ο Bolinha ήταν ήδη παθολογικά παχύσαρκος.

Αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας ήρωας μπήκε στη ζωή του Bolinha και άλλαξε τα πάντα.

Ο διασώστης που προερχόνταν από μια κοντινή πόλη όπου άκουσε για την ιστορία του σκύλου, πήγε στο βενζινάδικο και τον βρήκε ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια και μπάζα.

Ο διασώστης που προερχόνταν από μια κοντινή πόλη όπου άκουσε για την ιστορία του σκύλου, πήγε στο βενζινάδικο και τον βρήκε ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια και μπάζα.

Ο διασώστης του τον πήγε αμέσως σε μια οργάνωση προστασίας ζώων. Οι άνθρωποι εκεί φρόντισαν τον Bolinha και του φέρθηκαν με στοργή, δίνοντάς του την αγάπη που πάντα ήθελε, αλλά και την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν απεγνωσμένα.

Εκεί στην οργάνωση προστασίας ζώων έκανε και το πρώτο του μπάνιο. Όπως μπορείτε να δείτε, του άρεσε πολύ!

Εκεί στην οργάνωση προστασίας ζώων έκανε και το πρώτο του μπάνιο.

Κάτι επίσης πρωτόγνωρο για τον παραμελημένο σκύλο ήταν η αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. Ήταν φανερό ότι απολάμβανε τους φροντιστές του και ότι παρότι παχύσαρκο ήταν πεινασμένο για κάτι άλλο: την αγάπη.

Ο Bolihna βρήκε την άνεση στην νέα οικογένειά του που δεν ήθελε τίποτα άλλο παρά το καλύτερο γι ‘αυτόν.  Ήταν σε ικανά χέρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας του, και οι προκλήσεις που θα συναντήσουν στο δρόμο προς την ανάκαμψη.

Η ομάδα διάσωσης έβαλε τον Bolihna σε μια θεραπευτική αγωγή άσκησης που περιελάμβανε περπάτημα σε διάδρομο στο νερό για να ανακουφίσει το άγχος και τους πόνους των αρθρώσεων του από το υπερβολικό βάρος.

περπάτημα σε διάδρομο στο νερό
Η διατροφή του άλλαξε και μειώθηκε σημαντικά,
αλλά αυτό που έλειπε σε ποσότητα αναπληρωνόταν σε αγκαλιές και φιλιά.

αγκαλιές και φιλιάΗ πρόοδος ήταν αργή, ιδίως αν ληφθεί υπόψη  η ηλικία του Bolihna και η ιατρική του κατάσταση, αλλά σταδιακά η απώλεια βάρους άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.

η απώλεια βάρους άρχισε να γίνεται πραγματικότηταΣε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Bolinha έχει χάσει πάνω από 13 κιλά. Η μεταμόρφωσή του είναι πραγματικά απίστευτη!

Η μεταμόρφωσή του είναι πραγματικά απίστευτηΟι σωτήρες του Bolinha τον βοηθούν τώρα να χάσει άλλα 7 κιλά και είναι πεπεισμένοι ότι πολύ σύντομα θα έχουν φθάσει στο στόχο τους που είναι το υγιές βάρος του Bolinha. Εν τω μεταξύ, αυτός ο απίστευτο σκύλος εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

πηγή έμπνευσης για όλους μας

Να’ναι καλά οι άνθρωποι που παρενέβησαν και αφιέρωσαν χρόνο για να προσφέρουν σε αυτό το σκυλί την υγεία του, στοργή και αγάπη!

Αν η ιστορία του Bolinha σας εμπνέει σας παρακαλώ να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας στο Facebook!