Φέτος το Χειμώνα το (μακρύ) γιλέκο κερδίζει έδαφος…. πως να το συνδυάσεις με “στιλ”!! (φώτο)

Είναι ένα κομμάτι που κάνει την διαφορά στις στιλιστικές μας επιλογές τον χειμώνα. Κομμάτι basic που το συναντάμε σε μακριά εκδοχή. Γιλέκο.

Το (μακρύ) γιλέκο τον χειμώνα κερδίζει έδαφος και επιστρέφει συνεχώς στο προσκήνιο. Μια επιλογή κομψή και σικάτη για όλες τις ώρες της ημέρας που μπορεί να προσαρμοστεί στο στιλ κάθε γυναίκας. Το είδαμε στις πασαρέλες, το βλέπουμε συνεχώς σε street style εμφανίσεις. Ένα ρούχο που στη συνείδηση πολλών έχει ταυτιστεί με τους άνδρες, αναβαθμίζει τις καθημερινές μας εμφανίσεις.

Γιλέκα σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις και σε πιο έντονες αποχρώσεις μπορούν να συνδυαστούν με φορέματα, φούστες, παντελόνια σε στενή γραμμή ή ακόμα και με τζιν. Στις εβδομάδες μόδας, είδαμε το αμάνικο γιλέκο στην leopard print εκδοχή του με την υπογραφή Alberta Ferretti, το γούνινο γιλέκο Fendi αλλά και το γιλέκο από την συλλογή Michael Kors. Το γιλέκο αν συνδυαστεί με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να είναι ένα ζεστό κομμάτι.

Επιτρέπει τις mix n’match επιλογές και το layering. Βλέπουμε το γιλέκο στην κλασική εκδοχή του σε μαύρο και γκρι, το καμηλό γιλέκο, το γιλέκο που θυμίζει φόρεμα, το γιλέκο σε έντονα χρώματα, το γούνινο γιλέκο, το γιλέκο που θυμίζει παλτό. Μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ, ανάλογα με τον τρόπο που θα το συνδυάσετε. Λένε ότι όταν θες το styling σου να ξεχωρίσει πρέπει να προσθέσεις και ένα… τρίτο κομμάτι. Είναι ο κατάλληλος τρόπος να αναβαθμίσεις μια εμφάνισή σου.

Τι να αποφύγεις:

1) Το να συνδυάσεις ένα πολύ χοντρό πουλόβερ με ένα λεπτό μακρύ γιλέκο δεν θα ήταν η πιο εύστοχη στιλιστική επιλογή. Μπορείς να συνδυάσεις το γιλέκο με ένα πουκάμισο, ένα τοπ, ένα ζιβάγκο.

2) Το μακρύ γιλέκο δεν φοριέται μόνο με skinny παντελόνια. Μπορεί να φορεθεί με ένα πιο κοντό φόρεμα ή μια φούστα. Ωστόσο καλό θα ήταν να αποφύγετε τα φαρδιά κομμάτια (πχ ένα φαρδύ παντελόνι). Δεν θα σας κολακέψει τόσο ο συνδυασμός.

3) Σε πολύ κρύες ημέρες δεν θα ήταν καλή ιδέα να επιλέξετε μακρύ γιλέκο με crop top ή κάποιο Τ-Shirt γιατί δεν θα δείχνει τόσο συμβατό με την εποχή.

Tρόποι να το φορέσεις

2) Γιλέκο σε έντονο χρώμα

3) Kαμηλό μακρύ γιλέκο

4) Μακρύ μαύρο γιλέκο

5) Γούνινο γιλέκο

πηγή: www.bovary.gr