4 υπέροχα γλυκάκια που θα ενθουσίασουν τους καλεσμένους σου!!

Αν είστε καλοφαγάς όπως εμείς, θα συμφωνήσετε πως το γλυκό είναι το σημαντικότερο μέρος του γεύματος. Και αν νομίζετε πως το να φτιάξετε το γλυκό των ονείρων σας στο σπίτι είναι κάτι τρομακτικά δύσκολο, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε τις παρακάτω συνταγές που ανακαλύψαμε και θα αλλάξετε αμέσως γνώμη. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και εκπλήξτε την παρέα σας με τέσσερα απολαυστικά γλυκά που θα φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.

1. Chocolate Fondue
Οι λάτρεις τις σοκολάτας θα ενθουσιαστούν από το παρακάτω γλυκό που αν θέλετε μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα υγιεινό αλλά και ελαφρύ. Αφήστε που αποτελεί και το ιδανικό γλυκό για πολύ ερωτευμένα ζευγάρια…

Τι θα χρειαστείτε
350 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας (κατά προτίμηση τριμμένης για να λειώνει πιο γρήγορα)
2/3 της κούπας κρέμα γάλακτος για γλυκά
3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ρούμι

Τι θα κάνετε
Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά (για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βέβαια αξίζει να επενδύσετε στο ειδικό σκεύος που φτιάχνει fondue). Καθώς θα λιώνει η σοκολάτα προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Αφήστε το για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Σερβίρετε με φράουλες, μπανάνες, κέικ ή ό,τι άλλο θέλετε να βουτήξετε.

2. Apple Crisp
Μοιάζει με μηλόπιτα αλλά είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο (και κατά τη γνώμη μας πολύ πιο νόστιμο). Είναι, μάλιστα, ιδανικό αν θέλετε να κεράσετε μια παρέα με παραπάνω από 2 άτομα.

Τι θα χρειαστείτε
6 μήλα (κατά προτίμηση πράσινα αλλά γλυκά, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
1 κούπα νερό
1 πακέτο μίγμα για κέικ σε σκόνη
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
½ κούπα λιωμένο βούτυρο

Τι θα κάνετε
Αλείψτε με βούτυρο ένα μικρό πυρέξ και προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετήστε ομοιόμορφα τα μήλα στον πάτο του πυρέξ και ρίξτε πάνω τους το νερό. Αναμείξτε το μίγμα για κέικ, την κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα ξεχωριστό μπολ. Ρίξτε μέσα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Απλώστε το πάνω από τα μήλα και τοποθετήστε το πυρέξ στο φούρνο για 50 λεπτά.

3. Γλυκιά κρέπα
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει. Μπορείτε να τη σερβίρετε πατροπαράδοτα με σιρόπι maple ή να τη δοκιμάσετε με όποιο άλλο συνοδευτικό σας περνά από το μυαλό: παγωτό, φρούτα, νουτέλα, κρέμα γάλακτος, μους σοκολάτας ή καραμέλα.

Τι θα χρειαστείτε
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 1/3 κούπες γάλα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Τι θα κάνετε
Χτυπήστε με το μπλέντερ όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ μέχρι το μίγμα να γίνει ενιαίο και μαλακό. Τοποθετήστε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά και λαδώστε το με λίγο βούτυρο ή λάδι. Κουνήστε κυκλικά το τηγάνι ώστε το βούτυρο να απλώσει παντού και να καλύψει όλη του την επιφάνεια. Περιχύστε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι και κουνήστε το μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Ζεστάνετε για ένα με δύο λεπτά μέχρι να ροδίσει και γυρίστε το και από την άλλη μεριά. Με τον ίδιο τρόπο μαγειρέψτε και το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε αμέσως.

4. Φρουτόπιτα
Τι καλύτερο από τον συνδυασμό γλυκού και φρούτου; Αυτή η συνταγή απευθύνεται σε όλους του απαιτητικούς ουρανίσκους αφού μπορεί να περιέχει όποια γλυκιά, φρουτένια γεύση προτιμάτε εσείς.

Τι θα χρειαστείτε
4 κούπες με τρία διαφορετικά γλυκά φρούτα (της αρεσκείας σας)
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο (cornstarch)
½ κούπα ελαφρύ σιρόπι από καλαμπόκι
1 παντεσπάνι με γεύση βούτυρο
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κούπα χτυπημένη κρέμα γάλακτος

Τι θα κάνετε
Καθαρίστε και αν χρειάζεται κόψτε τα φρούτα σε κομματάκια. Χτυπήστε στο μπλέντερ μία κούπα από αυτά στην υψηλότερη ταχύτητα. Αναμίξτε το καλαμποκάλευρο με λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέστε τα χτυπημένα φρούτα, το σιρόπι καλαμποκιού και τον χυμό λεμόνι. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε ασταμάτητα. Αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό και μετά ρίχτε το μείγμα σε ένα μπολ. Καλύψτε την επιφάνεια του μπολ με μία ζελατίνα, για να μη δημιουργηθεί πέτσα, και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για μία ώρα. Μετά απλώστε το σε μία πιατέλα με τοιχώματα, απλώστε από πάνω από το μείγμα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος (που ουσιαστικά έχει γίνει σαντιγί) και από πάνω τοποθετήστε τα φρούτα. Βάλτε το στο ψυγείο για τρεις ώρες και είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!

πηγή: http://www.in2life.gr