Όσα ξέρουμε και όσα δεν ξέρουμε για την εκπληκτική Άννα Βίσση!!

ΆΝΝΑ ΒΊΣΣΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ!!!!!!!!!!

Η Άννα Βίσση γεννήθηκε στο χωριό Πύλα, στη Λάρνακα της Κύπρου. Το 1973 έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο τραγούδι ενώ η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1974 όταν συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάραστο τραγούδι Μικρές Πολιτείες.

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 28 προσωπικά άλμπουμ, έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις μουσικοθεατρικές παραστάσεις, τη ροκ όπερα Δαίμονες, η οποία έχει ανέβει δύο φορές και τη Μάλα.

Συνοδοιπόρος της στην επιτυχία αλλά και στη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Καρβέλας. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1980 και από τότε ο Νίκος Καρβέλαςέχει υπογράψει τα περισσότερα τραγούδια της καθώς και τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Το Μάιο του 1983, η τραγουδίστρια έδωσε όρκους αγάπης με το Νίκο Καρβέλα και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου απέκτησαν την κόρη τους, Σοφία. Ο γάμος τους έληξε το 1992 παρά το γεγονός ότι συνέχιζαν να ζουν μαζί μέχρι το 2003 όπου χώρισαν και επισήμως!

Η Άννα Βίσση έχει συμμετάσχει δύο φορές στο διαγωνισμό της Eurovisionεκπροσωπώντας Ελλάδα και Κύπρο (το 1982 με το τραγούδι Μόνη η αγάπη για την Κύπρο [5η θέση] και το 2006 με το τραγούδι Everything για την Ελλάδα [9η θέση]). Το 1994-1995 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το τηλεοπτικό show Με Αγάπη Άννα ενώ έχει εμφανιστεί και ως guest star σε τηλεοπτικές σειρές. Το 2011 παρουσίασε ένα rockumentary με τη ζωή της, στον Alpha, με τίτλο Όσο έχω φωνή.

Οι fANNAtics, όπως αποκαλείται το fan club της αποτελείται από χιλιάδες κόσμο και σίγουρα η τραγουδίστρια έχει άξια κατακτήσει το χαρακτηρισμό της απόλυτης Ελληνίδας star.

αυτά μας είπε…..

  1. «Η διατροφή μου πάντα με καταπίεζε», δήλωσε η Άννα Βίσση στην εφημερίδα News τονίζοντας πως έχει κάνει διατροφικά εγκλήματα για να διατηρήσει την άψογη σιλουέτα της
  2. Τα μαλλιά της δεν ήταν ποτέ το δυνατό της σημείο, έχει λεπτή τρίχα και λίγα μαλλιά, με αποτέλεσμα να φοράει πάντα είτε τρέσες είτε extensions και να τα κρεπάρει πολύ για να έχουν όγκο.
  3. Σε ηλικία έξι ετών έδινε συναυλίες στην κυπριακή επαρχία τραγουδώντας ενώ η αδερφή της, Λία, έπαιζε πιάνο. Έτσι έγιναν γνωστές ως οι «Αδερφές Βίσση».
  4. Θεωρείτε μια από τις εμπορικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες έχοντας στο ενεργητικό της 32 πλατινένιες διακρίσεις και 11 χρυσές ενώ έχει πουλήσει πάνω από 9,5 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων παγκοσμίως.
  5. Η έφεσή της στο χορό και το τραγούδι έγινε αντιληπτή από την ηλικία των 6 ετών.
  6. Δηλώνει υπερήφανη γιαγιά του Νικόλα Junior, για της κόρης της Σοφίας Καρβέλα και του Θανάση Πανουργιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: www.peoplegreece.com