3 παραδοσιακές πικάντικες συνταγές…. της Πανέμορφης Κέρκυρας!

Φαγητά παγκοσμίως αναγνωρισμένα με φανταστική γεύση και για τους πιο απαιτητικούς της γαστρονομίας!!

Η παστιτσάδα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Κορφιάτικης κουζίνας, που φτιάχνεται με κόκορα αλλά και με μοσχάρι, μία τέλεια γεύση, ένα πιάτο αξέχαστο!!

Το απλοϊκό σοφρίτο είναι ένα φαγητό έκπληξη, το τελικό γευστικό του αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, γι΄αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα!!

Το μπουρδέτο, άλλη μια Κερκυραϊκή συνταγή αγαπημένη των Κερκυραίων και όχι μόνο,  με αρκετά πικάντικη γεύση!

Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε!

——————————————————————————————–

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε φέτες και πριν να πάρουν χρώμα προσθέστε τα μπαχαρικά.
Ανακατέψτε για περίπου δύο λεπτά προσθέτοντας τον κόκκορα καθαρό και κομμένο σε κομμάτια. Ένα μυστικό για να γίνει πιο νόστιμο το κρέας είναι να του κάνετε τρύπες και να βάλετε τα μπαχαρικά μέσα.
Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και κρασί και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά.
Διαλύστε σε ένα φλιτζάνι με νερό τον πολτό τομάτας και προσθέστε το στην κατσαρόλα,σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1,30 ώρα μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Ξεχωριστά βράστε τα μακαρόνια, στραγγίστε τα και μετά ρίξτε τα στην κατσαρόλα αφού πρώτα έχετε βγάλει τα κομμάτια κρέας. Ανακατέψτε καλά τα μακαρόνια έτσι που η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρετε τα μακαρόνια και στην άκρη τα κομμάτια κρέας, και ρίξτε τυρί τριμμένο. Μπορεί να σερβίρετε πρώτα τα μακαρόνια και μετά το κρέας.
Μια αλλαγή θα ήταν να κάνετε την συνταγή με μοσχάρι.

Συστατικά για 8 άτομα
4-5 κιλά κόκκορα
500 γραμ. μακαρόνια
7 κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας πολτό τομάτας
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
τυρί τριμμένο
5 γαρίφαλα
2 κομμάτια κανέλα
½ κουταλάκι βασιλικό αφυδατωμένο
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Χρόνος να μαγειρέματος
15 λεπτά + 90 λεπτά

ΣΟΦΡΙΤΟ

Κόψτε σε φέτες το κρέας,ψιλοκόψτε το μαϊντανό και το σκόρδο.
Αφού ετοιμάσατε όλα τα συστατικά χτυπήστε τις φέτες από το κρέας για να γίνουν πιο λεπτές και κόψτε τες σε μικρά κομμάτια. Πλύνετε το κρέας και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας και ξεχωριστά ανακατέψτε το αλάτι το πιπέρι και το αλεύρι και μετά αλευρώστε το κρέας.
Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί βάλτε το κρέας μέσα και τσιγαρίστε το και από τις δύο μεριές. Πάρτε ένα βαθύ σκεύος και βάλτε το μισό κρέας και τον μισό μαϊντανό και το σκόρδο, προσθέστε πάνω στο υπόλοιπο κρέας τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο.
Ρίξτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το ξύδι, σκεπάστε και αφήστε το να βράσει για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να γίνει πηχτή.

Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι
½φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι λευκό ξύδι
2 κουταλιές αλεύρι
2 μάτσα μαιντανό
10 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Χρόνος να μαγειρεψει

Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ

Συστατικά για 8 άτομα
1 Κομμάτι βακαλάος ή σουπιά ή σκορπιός
3 κρεμμύδια
2 τομάτες ώριμες
4 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

μαύρο πιπέρι μΧρόνος να μαγειρεψει
Χρόνος μαγειρέματο 20 λεπτά + 25 λεπτά

πως το μαγειρεύουμε

Καθαρίστε και κόψτε σε κομμάτια το ψάρι που διαλέξατε.
Ρίξτε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κόκκινο πιπέρι για 3 λεπτά και μετά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Ξεφλουδίστε τις τομάτες και κόψτε τες σε φέτες, μετά κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τα και τα δύο στην κατσαρόλα μαζί με ένα φλιτζάνι νερό.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και και αφήστε το να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε το ψάρι και λίγο μαύρο πιπέρι. Σκεπάστε και πάλι την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 20-25 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη … καλή επιτυχία!!

πηγή