Συμβουλές για ένα ήρεμο κι ευτυχισμένο μωράκι!!

Μπορεί το να είναι ένα μωρό ήρεμο, όχι μόνο την ώρα που κοιμάται αλλά σε γενικές γραμμές και την υπόλοιπη μέρα, να φαίνεται δύσκολη υπόθεση αλλά υπάρχουν τρόποι για να το προσπαθήσετε.

Το βασικό που έχετε να κάνετε είναι ουσιαστικά να το «γνωρίσετε» προσφέροντάς του αυτό που θέλει κυρίως: μια σταθερή, σφιχτή αγκαλιά για να νιώσει ασφάλεια. Δημιουργώντας του αυτό το αίσθημα αυξάνετε τις πιθανότητες να διατηρεί την ηρεμία του και να μην κλαίει ή να νιώθει ταραγμένο λόγω ανασφάλειας.

Πολλές φορές όταν ένα μωρό κλαίει, ούτε φαγητό θέλει ούτε πονάει. Θέλει απλώς μερικά χάδια και μια αγκαλιά. Μην του τη στερείτε και κάντε μερικές κινήσεις νανουρίσματος για να χαλαρώσει. Περάστε λίγο χρόνο μαζί όχι μόνο για το ταΐζετε ή για να το αλλάζετε αλλά και για να του μιλήσετε, να του τραγουδήσετε και να παίξετε μαζί του. Ακόμη ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα της γαλήνης είναι η δική σας ηρεμία. Το άγχος ή τα νεύρα σας μεταφέρονται στο μωρό το οποίο βγάζει με το κλάμα την έντασή του. Πάρτε το αγκαλιά όντας ήρεμοι και χαλαροί και το πιο βασικό, μην λύνετε οποιαδήποτε διαφορά με το σύντροφό σας μπροστά του.

Τέλος δοκιμάστε το τραγούδι. Να του λέτε συχνά ένα αγαπημένο τραγουδάκι ή νανούρισμα που μόλις το ακούει θα χαλαρώνει και θα κοιμάται…

 mom2
Πηγή: http:www.baby.gr