Μια πίτσα αλλιώτικη από τις άλλες….. υπέροχο – γευστικότατο “κέϊκ πίτσας”!!

Δείτε και  το  σχετικό βίντεο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το λαχταριστό αυτό “Κέϊκ Πίτσας”!

Θα ξετρελαθούν με την γεύση της μικροί και μεγάλοι.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για σπιτική πίτσα και σε μόλις 30’ θα απολαύσετε μια μοναδική και ιδιαίτερη εκδοχή του πιο αγαπημένου φαγητού όλων!

Υλικά
4 πακέτα ζύμη πίτσας (Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας και τη ζύμη θα χρειαστεί συνολικά περισσότερος χρόνος αλλά η πίτσα σας θα είναι ακόμη πιο υγιεινή. Θα χρειαστείτε νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο.)
1 συσκευασία σάλτσα για πίτσα ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
200 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε κομμάτια)
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες και ελαφρώς σοταρισμένο
12 φέτες πεπερόνι
1 αυγό (χτυπημένο)

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε τρεις δίσκους-βάσεις που θα ψήσουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς. Η διάμετρος της κάθε βάσης πρέπει να είναι όση η διάμετρος μιας στρογγυλής φόρμας για γλυκό – κατά προτίμηση με αποσπώμενο τσέρκι.

Λαδώνουμε το εσωτερικό της φόρμας και “ντύνουμε” τα πλαϊνά του με ωμή ζύμη. Στο κάτω μέρος της φόρμας βάζουμε τη μία ψημένη βάση καλύπτοντας τυχόν κενά με την ωμή ζύμη που έχει περισσέψει.
Καλύπτουμε τη βάση με σάλτσα για πίτσα, έπειτα προσθέτουμε τα τυριά, κρεμμύδι, τέσσερις φέτες πεπερόνι και πιπεριά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες δύο βάσεις και πάνω από την τελευταία μοιράζουμε ρίχνουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα, διπλώνουμε τη ζύμη, την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δείτε  το  σχετικό  βίντεο

πηγή: www.capital.gr