Φανταστικά στη γεύση και πολύ εντυπωσιακά “ορεκτικά” για τα γιορτινά τραπέζια μας!!!

Για τα εορταστικά τραπέζια σας  αξίζει να ρίξετε μια ματιά, και γιατί όχι να εμπνευστείτε από τα εορταστικά ορεκτικά που προτείνουμε για τους λιλιπούτειους και όχι μόνον φίλους μας. Να θυμάστε ότι για ένα εντυπωσιακό τραπέζι σημασία δεν έχει το κόστος και οι ακριβές πρώτες ύλες αλλά η φαντασία, το σωστό πάντρεμα των γεύσεων και το μεράκι στην παρασκευή των φαγητών!

16-Tasty-Christmas-Appetizer-Recipes-14-620x421 (1)

Το στεφάνι των Χριστουγέννων

ντοματίνια
μοτσαρέλα
φύλλα ρόκκας

Παίρνετε τα ντοματίνια και τα ξεπλέντε πολύ καλά. Εν συνεχεία ανοίγετε προσεκτικά τρυπούλες στην κορυφή από κάθε ντοματίνι και γεμίζετε το εσωτερικό με μοτσαρέλα. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα περιμετρικά φύλλα ρόκκας ώστε να σχηματιστεί ένα στεφάνι. Πάνω στο στεφάνι θα τοποθετήσετε τα γεμιστά ντοματίνια. Η σαλάτα είναι έτοιμη.

IMG_6125

Ταρανδάκια με τυρί

τριγωνάκια τυριού
κράκερς
κουφετάκια Smarties

Παίρνετε τα τριγωνάκια τυριού, τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και εν συνεχεία τα διακοσμείτε με τα κράκερς ως “κέρατα” και τα κουφετάκια Smarties για μυτούλα.

cd31f0b7-5eaa-466e-a8e2-22cf7fb4e784

 Ένας αλμυρός χιονάνθρωπος 

3 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Cheddar
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα κίτρινη
2 σταγόνες σάλτσα κόκκινη πιπεριά
κράκερς

Αναμείξτε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με το τυρί τσένταρ κα χωρίστε το σε 2 μέρη. Εν συνεχεία ρίξτε σε κάθε ένα από τα μείγματα το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και τη σάλτσα πιπεριάς. Καλύψτε καθένα μπολ που περιέχει το μείγμα με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Αφαιρείτε κάθε μπολ από το ψυγείο και πλάθετε το μείγμα ώστε να σχηματιστούν 2 μπάλες τυριού και τοποθετήστε εκ νέου τις μπάλες στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβιριστεί το φαγητό, αφαιρέστε τις μπάλες τυριού από το ψυγείο και τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα έτσι ώστε να σχηματιστεί ο χιονάνθρωπος. Διακοσμήστε το όπως επιθυμείτε, φροντίζοντας να το συνοδεύσετε και με κράκερς.

Hot-Dog-Stocking

Οι μπότες του Άγιου Βασίλη

λουκανικάκια Φρανκφούρτης
τυρί κρέμα
καλαμάκια για σουβλάκια

Παίρνετε τα λουκανικάκια Φρανφούρτης και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Εν συνεχεία τα κόβετε προσεκτικά στη μέση και τα περνάτε μέσα από ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι όπως δείχνει και η φωτογραφία έχοντας πριν βουτήξει την κορυφή σε τυρί κρέμα.

πηγή:  www.infokids.gr