Πανέξυπνα “Τips” για την κουζίνα που μας λύνουν τα χέρια!

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη με 9 υπέροχα και πολύ έξυπνα tricks για την κουζίνα.

Για να μαλακώσετε τη σκληρή μαύρη ζάχαρη 

Bάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων ένα μπολ με μαύρη ζάχαρη για να τη μαλακώσετε. Τοποθετήστε δίπλα στο μπολ μέσα στον φούρνο ένα ποτήρι με νερό. Αμέσως η κρυσταλλωμένη ζάχαρη θα γίνει όπως ήταν όταν την πρωτοαγοράσατε. Προτιμήστε κεραμικό ποτήρι γιατί το γυάλινο μπορεί να ραγίσει και το πλαστικό εκπέμπει χημικές ουσίες.

Για να ζεστάνετε τη χθεσινή πίτσα

Για να φάτε σήμερα την χθεσινή σας πίτσα και να είναι το ίδιο νόστιμη και τραγανή ακολουθήστε την εξής διαδικασία. Βάλτε τα κομμάτια που θέλετε να φάτε σε ένα πιάτο αφού πρώτα στρώσετε στο πιάτο μια πετσέτα για να απορροφηθεί η υγρασία. Βάλτε το πιάτο πάνω σε ένα ποτήρι με νερό και μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Μέσα σε λίγα λεπτά η πίτσα σας θα είναι σαν να ψήθηκε μόλις.

Για να διατηρήσετε το κέικ αφράτο για περισσότερο καιρό

Πάρτε ψωμί του τοστ, κόψτε το στη μέση και τοποθετήστε το στις άκρες του κέικ με οδοντογλυφίδες (δείτε στην παρακάτω εικόνα). Με αυτόν τον τρόπο το κέικ θα διατηρηθεί φρέσκο ακόμα και στις άκρες του.

Με αυτό το trick το κέικ θα διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερο καιρό.

Για να διατηρήσετε τις ντομάτες φρέσκες

Τοποθετήστε τις ντομάτες με το κοτσάνι προς τα κάτω. Αυτό το τρικ θα εμποδίσει τον αέρα να μπει στο εσωτερικό της ντομάτας και την υγρασία να βγει προς τα έξω.

Για να κόψετε καλύτερα τα brownies

Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη για πίτσες μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κόψετε σε κομματάκια τα brownies.

Κόψτε τα brownies εύκολα με έναν κόφτη πίτσας.

Για να αφαιρέσετε τσόφλια από αυγά

Σε πολλούς από εμάς έχει τύχει να σπάσουμε ένα αυγό και να πέσει τσόφλι μέσα σε αυτό. Πάρτε ένα άλλο μεγαλύτερο κομμάτι τσόφλι και με αυτό απομακρύνετε το μικρότερο τσόφλι που έπεσε μέσα στο αυγό σας.

Για να δώσετε στα dressing της σαλάτας σας μια πιο κρεμώδη υφή

Βάλτε σε ένα μίξερ το dressing που ετοιμάσατε και προσθέστε ένα κομμάτι ψωμιού σε μικρά κομματάκια. Τόσο απλά και εύκολα οι σως σας θα γίνουν πολύ απαλές και κρεμώδεις.

Με λίγο ψωμί τα dressing γίνονται πιο κρεμώδη.

Για να διατηρηθεί το κόκκινο κρασί περισσότερο καιρό

Με το που θα πιείτε όσο κρασί θέλετε κλείστε το μπουκάλι του πολύ καλά και βάλτε το μέσα στο ψυγείο. Αυτό που δεν θέλετε να συμβεί είναι να φύγει πολύ οξυγόνο από το κρασί σας. Κλείνοντάς το, όμως, καλά και βάζοντάς το στο ψυγείο -ακόμα κι αν είναι κόκκινο- θα το διατηρήσετε φρέσκο για τουλάχιστον ένα μήνα. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε και πάλι απλά βγάλτε το από το ψυγείο λίγες ώρες νωρίτερα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάλτε το κρασί σας στο ψυγείο για να το διατηρήσετε για πολύ περισσότερο.

Για να κάνετε το μπέικον πιο τραγανό

Πολύ απλά πάρτε το μπέικον, βάλτε το μέσα στη βαφλιέρα και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε το πιο τραγανό μπέικον. Δεν έχετε βαφλιέρα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα πιάτο και σκεπάστε το με χαρτί κουζίνας. Η ιδανική ποσότητα χαρτιού είναι 3 φύλλα κάτω από το μπέικον και άλλα δύο από πάνω. Αφήστε το για 4-6 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.

Για πιο τραγανό μπέικον χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων.

Το μπέικον δεν είναι καθόλου υγιεινή διατροφή και καλό θα ήταν να το αφαιρεσετε από τη διατροφή σας. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό τουλάχιστον μην το παραψήνετε. Απλά ψήστε ή τηγανίστε το μέχρι να «κατσαρώσει» ελαφρώς.

πηγή: spirossoulis.com