Αλόη η θαυματουργή: Διαβάστε τα μοναδικά της οφέλη για την επιδερμίδα και όχι μόνο!!

Ο χυμός της αλόης χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ένα σωρό σκοπούς που αφορούν την υγεία του ανθρώπινου σώματος, από εγκαύματα μέχρι και ξηροδερμία, ώστε, όχι άδικα, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν ονομάσει το συγκεκριμένο φυτό ως “το φυτό της αθανασίας”.

Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών. Αναπτύσσεται σε ξηρά κλίματα όπως αυτά που βρίσκονται σε περιοχές της Αφρικής και της Ινδίας. Το σκληρό φύλο της αλόης εκκρίνει μια παχύρρευστη ουσία όταν σπάσει. Αυτή η ουσία μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά για να επουλώσει πληγές και να απαλύνει το δέρμα.

Μερικά ευεργετικά οφέλη της αλόης για την επιδερμίδα σας και όχι μόνο:

1. Αντιμετωπίζει το ηλιακό έγκαυμα

Η Aloe Vera βοηθά στα ηλιακά εγκαύματα μέσω της ισχυρής θεραπευτικής δραστικότητας που έχει στο επιθηλιακό επίπεδο του δέρματος, δηλαδή στο στρώμα των κυττάρων που καλύπτει το σώμα. Δρα ως προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα και συμβάλλει στην αναπλήρωση της υγρασίας του.

2. Λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα.

Η αλόη ενυδατώνει την επιδερμίδα, χωρίς να δίνει μια αίσθηση λιπαρότητας στο δέρμα και αυτό την κάνει ιδανική για όσους έχουν ήδη λιπαρή επιδερμίδα. Για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν μακιγιάζ, η αλόη βέρα δρα ως ενυδατικό και κάνει ιδιαίτερα καλό στο πρόσωπο αν την εφαρμόζετε προτού βάλετε το μεϊκ-απ σας. Για τους άνδρες το τζελ της αλόης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για μετά το ξύρισμα αφού μπορεί να θεραπεύσει τα μικρά κοψίματα που προκαλούνται από αυτό.

3. Αντιμετωπίζει την ακμή.

Το τζελ της αλόης περιέχει δύο ορμόνες: αυξίνη και γιβερελίνη (auxin, gibberellin). Αυτές οι δύο ορμόνες συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος. Η γιβερελίνη ενεργεί ως αυξητική ορμόνη και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Επιτρέπει στο δέρμα να επουλωθεί γρήγορα και φυσικά με ελάχιστες ουλές. Η αλόη είναι κατευναστική ουσία και μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές, τα σπυράκια και τη φαγούρα.

4. Καταπολεμά τη γήρανση.

Καθώς μεγαλώνουν, όλοι οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για την εμφάνιση λεπτών γραμμών και την απώλεια της ελαστικότητας στο δέρμα τους. Τα φύλλα αλόης περιέχουν μια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων της β-καροτίνης και της βιταμίνης C και Ε, που συμβάλλουν στο να βελτιωθεί η φυσική σφριγηλότητα του δέρματος.

5. Μειώνει τις ραγάδες.

Όταν το δέρμα τεντώνει πολύ και πολύ γρήγορα (πχ λόγω εγκυμοσύνης, ή από την απότομη αλλαγή στο σωματικό βάρος) η ελαστικότητά του μπορεί να καταστραφεί. Αυτό είναι που δημιουργεί αυτές τις αντιαισθητικές ραγάδες. Αυτά τα σημάδια εμφανίζονται λόγω πληγών στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος. Το τζελ της αλόης μπορεί να σας βοηθήσει να κρύψετε αυτές τις ραγάδες και θα συμβάλλει στην επούλωση αυτών των πληγών.

6. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για την γενικότερη καλή σας υγεία.

Η αλόη περιέχει πάνω από 75 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, σάκχαρα, ανθρακινόνες ή φαινολικές ενώσεις, λιγνίνη, σαπωνίνες, στερόλες, αμινοξέα και σαλικυλικό οξύ.

7. Καταπολεμά τις στοματικές ασθένειες.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Ethnopharmacology, η αλόη είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη θεραπεία των ασθενειών των ούλων, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Μειώνει την αιμορραγία, τη φλεγμονή και τη διόγκωση των ούλων. Επίσης, είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό με αντιμυκητιακές ιδιότητες, που βοηθάει σημαντικά στο πρόβλημα της στοματίτιδας και τα αφθώδη έλκη.

aloi-aloe-vera-500x280

Πηγή: www.zougla.gr