Απολαύστε τον Διονύση Σαββόπουλο σε συναυλία -στην πλατεία Νέας Σμύρνης- για την εργατική Πρωτομαγιά!!

Μια τιμητική συναυλία για τον Διονύση Σαββόπουλο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τιμά τον μεγάλο μας τραγουδοποιό με μια ανθολογία από αγαπημένα τραγούδια του, που θα ακουστούν από τον ίδιο με τη συνοδεία μεγάλης συμφωνικής ορχήστρας.

Τον αγαπημένο μας τραγουδοποιό συνοδεύουν η Orchestra Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη και συμμετέχουν οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου τόσο η παιδική όσο και η μικτή ενηλίκων.

Την Κυριακή λοιπόν, στις 8 Μαΐου καλωσορίζουμε το Μάιο με τα πιο δημοφιλή τραγούδια του μοναδικούΔιονύση Σαββόπουλου σε μια ανοιξιάτικη μουσική γιορτή στη Νέα Σμύρνη.

Οrchestra Mobile


H Orchestra Mobile ιδρύθηκε από τη Σόνια Θεοδωρίδου και τον Θεόδωρο Ορφανίδη το 2010.

Στόχος της ορχήστρας είναι η προαγωγή της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής και το να φέρει κοντά μουσικούς από ολόκληρη την Ευρώπη, συνδέοντας το Βερολίνο με την Αθήνα,το Άμστερνταμ με το Τελ Αβίβ, την Μόσχα με το Λονδίνο.

Η πολυφωνία και η παράδοση που φέρει κάθε μουσικός στο Σύνολο, δίνει στην Orchestra Mobile το μοναδικό χαρακτηριστικό της μίξης, δημιουργώντας ταυτόχρονα την πρώτη κινούμενη (Μobile) ορχήστρα της ηπείρου!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Ο Μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης γεννήθηκε στο Herisau της Ελβετίας. Παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, κλασσικού τραγουδιού και πιάνου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα δίδαξε θεωρητικά σε ωδεία. Το 2005 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, πηγαίνοντας στην Ολλανδία, όπου συνεργάστηκε με μουσικά σύνολα ως προσκεκλημένος μαέστρος.

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης έχει μαθητεύσει και συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως οι: Rene Gulikers, George Hadjinikos, Ulrich Rademacher, Ingo Lenke και Θόδωρος Αντωνίου.

Ως μαέστρος έχει προσκληθεί από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Έχει διευθύνει ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Πολωνία.

Έχει κυκλοφορήσει δύο CD -Αθανάσιος Σίμογλου “Cavafy – Shades of Love…” (The Human Voice, 2011), Αθανάσιος Σίμογλου“Cavafy II – Return” (The Human Voice, 2012).

πηγή: http://www.culturenow.gr