Βενετία: δείτε στιγμιότυπα από την υπερθεαματική έναρξη του φετινού καρναβαλιού (βίντεο)

To υπερθέαμα του Καρναβαλιού της Βενετίας….

Το Καρναβάλι της Βενετίας δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις αφού εδώ και αιώνες εντυπωσιάζει ντόπιους και ξένους και αποτελεί ένα από τα πλέον ονομαστά στον κόσμο.

Είναι το πιο διάσημο Καρναβάλι της Ευρώπης. Σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία, ανάμεσα στα κανάλια και τα κτίρια του 18ου αιώνα, οι πιο κομψοί καρναβαλιστές γιορτάζουν και χορεύουν ασταμάτητα.

Η έναρξή του κάθε χρόνο κρύβει και μια έκπληξη, αφού ένα μαγευτικό παραμύθι ξετυλίγεται στην πόλη των Δόγηδων και των γονδολιέρηδων με φωτιές, κοστούμια εποχής, μάσκες, φωτισμένες γόνδολες στα κανάλια, ακροβάτες, μπαλόνια και μουσικές.

Οι Βενετσιάνικες μάσκες μπορεί να είναι κατασκευασμένες από δέρμα, πορσελάνη ή χρησιμοποιώντας την πρωτότυπη τεχνική του γυαλιού. Οι αρχικές μάσκες ήταν μάλλον απλές στον σχεδιασμό, τη διακόσμηση, και συχνά είχαν μια συμβολική και πρακτική λειτουργία. Σήμερα, οι περισσότερες από αυτές κατασκευάζονται από γύψο και φύλλα χρυσού και είναι όλες ζωγραφισμένες στο χέρι χρησιμοποιώντας φυσικά φτερά και πολύτιμους λίθους για να διακοσμηθούν. Ωστόσο, αυτό τις καθιστά ακριβές σε σύγκριση με τις διαδεδομένες, χαμηλής ποιότητας πλαστές μάσκες που παράγονται κυρίως από κινεζικά εργοστάσια. Αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι ένας ακόμη παράγοντας που επιταχύνει την παρακμή αυτής της ιστορικής δεξιοτεχνίας που προσιδιάζει την πόλη της Βενετίας.

Άσε την σκέψη σου ελεύθερη και απόλαυσε στιγμιότυπα από την έναρξη του φετινού Καρναβαλιού

βίντεο με παρουσίαση – περιγραφή στην Ελληνική γλώσσα

gossip_angel