Για ένα βλέμμα που μαγνητίζει (tips)… για την τέλεια εφαρμογή της μάσκαρα!!

μάσκαρα και υπέροχα μάτια

Πώς θα το πετύχεις…..

1. Βάλε σκιά ματιών για απόλυτη πυκνότητα.

Ίσως χρησιμοποιείς ήδη ένα κόλπο: βάζεις ταλκ στις βλεφαρίδες σου ανάμεσα στις στρώσεις μάσκαρα για περισσότερο όγκο. Το θέμα είναι πως η λευκή σκόνη κάτω από τη μαύρη μάσκαρα φαίνεται ακόμη και στις πιο σκούρες φόρμουλες, οπότε το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει σαν να βούτηξες πρώτα τις βλεφαρίδες σου σε άχνη ζάχαρη! Προτίμησε λοιπόν να απλώσεις μια σκούρα σκιά ματιών στην ίδια απόχρωση με τη μάσκαρα ανάμεσα τις στρώσεις. Θα αποκτήσεις όγκο χωρίς τα παράξενα λευκά ίχνη.

 

2. Ανάμιξε τα χρώματα.

Ανεξάρτητα από τα χρώματά σου, οι βλεφαρίδες σου δεν έχουν ένα και μόνο χρώμα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες – σχεδόν πάντα, όσο πλησιάζει προς τις άκρες το χρώμα τους ανοίγει. Οπότε, αν θέλεις φυσικές πλούσιες βλεφαρίδες, μην επιλέξεις μερικές βαριές στρώσεις μαύρης μάσκαρα. Αντίθετα, δοκίμασε να περάσεις δύο διαφορετικά χρώματα. Ξεκίνα με μια στρώση μαύρο χρώμα που θα εφαρμόσεις μόνο στη βάση των βλεφαρίδων σου – χρησιμοποίησε μια μάσκαρα με αραιό βουρτσάκι και πέρασέ το με μια κίνηση ζιγκ ζαγκ όσο πιο κοντά στη ρίζα μπορείς – και στη συνέχεια πέρνα από πάνω μια στρώση καφέ μάσκαρα, απλώνοντάς την μέχρι τις άκρες. Αυτό δημιουργεί μια χρωματική διαβάθμιση που κάνουν τις βλεφαρίδες σου να δείχνουν φυσικές αλλά πιο έντονες!

Bonus tip για τέλειες βλεφαρίδες: Αν νιώθεις τολμηρή, χρησιμοποίησε μια φωτεινή μπλε ή πράσινη μάσκαρα πάνω από τη μαύρη που θα δώσει στις βλεφαρίδες υπέροχο αλλά διακριτικό χρώμα.

 

3. Ζέστανε μόνο την άκρη από το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες.

Αντί να ζεστάνεις όλο το ψαλίδι με το πιστολάκι σου, βύθισε μόνο την άκρη του σε ένα ποτήρι ζεστό νερό για περίπου πέντε δευτερόλεπτα, στέγνωσέ το και μετά καμπύλωσε τις βλεφαρίδες σου. Το νερό βοηθά το μέταλλο να θερμανθεί πιο ομοιόμορφα και δεν θα καις τα δάχτυλά σου με το πιστολάκι.

 

4. Βάλε primer στις βλεφαρίδες σου πριν χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι.

Απαράβατος κανόνας ομορφιάς: Mην καμπυλώνεις ποτέ τις βλεφαρίδες σου, αφού έχεις εφαρμόσει μάσκαρα – εκτός κι αν θέλεις να σπάσουν όλες οι τριχούλες! Βάλε όμως ένα primer βλεφαρίδων που τις προστατεύει. Το primer δεν τις κάνει τόσο εύθραυστες όσο θα τις έκανε η μάσκαρα και δεν θα κολλήσουν επάνω στο ψαλίδι – τους δίνει όμως λίγο πιο έντονο κράτημα που εξασφαλίζει πως οι βλεφαρίδες σου θα παραμείνουν υπέροχες και καμπυλωμένες όλη τη μέρα.

Bonus tip/προειδοποίηση: Αν βάλεις προϊόν primer πριν το ψαλίδι, μην το ζεστάνεις. Ο συνδυασμός μπορεί να είναι πιο βλαβερός για τις βλεφαρίδες σου.

 

5. Άπλωσε με τη σειρά τα διάφορα προϊόντα.

Αγαπάμε την αδιάβροχη μάσκαρα, αλλά είναι τόσο κουραστικό να την αφαιρέσεις. Για να αφαιρέσεις ευκολότερα την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να χάσεις το υπέροχο εφέ των μακριών βλεφαρίδων που σου χαρίζει, πέρνα τη πάνω από την κανονική σου μάσκαρα.

 

6. Ξεράθηκε η αγαπημένη σου μάσκαρα;

Αν η μάσκαρά σου έχει ξεραθεί, ζωντάνεψέ τη προσθέτοντας δυο τρεις σταγόνες υγρού ντεμακιγιάζ ματιών στο φυαλίδιο.

Bonus tip για τέλειες βλεφαρίδες: Μη χρησιμοποιήσεις σε καμία περίπτωση υγρό ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι. Θα καταστρέψει τη μάσκαρα και θα «λαδώνουν» οι βλεφαρίδες σου.

7. Καθάρισε το βουρτσάκι με διάλυμα για φακούς επαφής.

Αν το βουρτσάκι της μάσκαρα έχει ξεραθεί, μη την πετάξεις. Αντιθέτως, καθάρισε το λερωμένο βουρτσάκι με ένα κομμάτι χαρτί που θα βρέξεις με υγρό καθαρισμού για φακούς επαφής. Όχι μόνο θα απομακρύνει τα απομεινάρια της ξεραμένης μάσκαρα αλλά θα ενυδατώσει τις τρίχες – προσφέροντάς σου πιο καλή εφαρμογή στο μέλλον.

πηγή: www.shape.gr