Η γνήσια Ιταλική “φοκάτσια” μία αυθεντική και νόστιμη συνταγή! (φωτογραφίες παρασκευής της)

Η φοκάτσια είναι ένα ιταλικό είδος ψωμιού, που μοιάζει με ζυμάρι πίτσας όπου οι Ιταλοί και οι διάφοροι σεφ ανά τον κόσμο βάζουν ό,τι θέλουν επάνω.

Από ντοματίνια, μέχρι τυρί και ελιές.

Παρακάτω θα δείτε μία αυθεντική ιταλική συνταγή για την πιο νόστιμη φοκάτσια με ελιές από διαφορετικές ποικιλίες.

Υλικά:
1- 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1- 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ελιές χονδροκομμένες (πράσινες, γεμιστές, καλαμών, θρούμπες)
λίγο ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Μέσα στο ζεστό νερό διαλύστε τη ξηρή μαγιά

4701333007 af49e29c8a b
Έπειτα βάλτε το μείγμα της μαγιάς σε ένα μπολ και ζυμώστε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο)

4701334421 3e8063d9f2 b
Αφού είναι έτοιμο το ζυμαράκι σας αφήστε το να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

4701337165 49ca14a8a2 b
Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε τις ελιές από πάνω (όπως στη φωτογραφία) και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4701337563 ea9435dee4 b
Σε μια λαδόκολλα ή λαμαρίνα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και ανοίξτε με έναν πλάστη το ζυμάρι με τις ελιές.

4701973912 3ebc831042 b
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σκεπάστε με μια λαδόκολλα μέχρι να φουσκώσει.

4701973040 8db230f3e3 b
Αφού φουσκώσει, με τα δάχτυλα πιέστε (όπως στην εικόνα) και ρίξτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και χονδρό αλάτι.

4701973622 81c028946c b
Ψήστε και μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.

4701974930 87d68b9ab4 b

Καλή όρεξη!

πηγή: