Η Κεφαλλονίτικη…. χταποδόπιτα, μία ιδιαίτερη αλλά απίθανη γεύση!!

Αναπάντεχος συνδυασμός που μπορεί στην αρχή να σας ξενίσει. Παρόλα αυτά, με την πρώτη μπουκιά σίγουρα θα αναθεωρήσετε!

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
  • 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1. Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα και τα μάτια. Το βράζετε σε άφθονο νερό για 40 – 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. Ρίχνετε το χταπόδι σε ένα μπολ μαζί με το ρύζι, το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά με το χέρι σας ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά μεταξύ τους.

3. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί και στρώνετε κάτω 4 φύλλα τα οποία επίσης έχετε λαδώσει μεταξύ τους με ένα πινελάκι. Ρίχνετε την γέμιση και σκεπάζετε με έξι λαδωμένα φύλλα. Γυρίζετε τις άκριες προς τα μέσα και χαράσσετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

4. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλείφετε με το αυγό που έχετε χτυπήσει μαζί με το γάλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρετε.

πηγή: www.mirsini.gr