Η φανταστική γεύση: Σκορδόψωμο με βασιλικό!!!

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 μπαγκέτα ή άλλη φρατζόλα χθεσινό ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε με πιρούνι ή χτυπάτε στο μπλέντερ το βούτυρο με το σκόρδο, το βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο.
  2. Κόβετε την μπαγκέτα ή το ψωμί σε σε φέτες χωρίς να φτάσετε το μαχαίρι κάτω κάτω και σας ανοίξει η φρατζόλα. Αλείφετε ενδιάμεσα τις φέτες με το μείγμα βουτύρου-σκόρδου-βασιλικού. Αν περισσέψει μείγμα αλείφετε λίγο και την επιφάνεια.
  3. Κλείνετε τη φρατζόλα σε αλουμινόχαρτο και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30′. Σερβίρετε το σκορδόψωμο ολόκληρο ή σε φέτες.

Συμβουλή

Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του βουτύρου με ελαιόλαδο.

πηγή: www.icookgreek.com