To λεμονάκι και οι 10 ξεχωριστές χρήσεις του…..

1. Ρίξτε το στο ρύζι
Αποτρέψτε το ρύζι από το να κολλήσει προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού στο νερό κατά το μαγείρεμα. Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι θα παραμείνει σπυρωτό.

2. Χρησιμοποιήστε το ως φυσικό εντομοκτόνο
Στρατός μυρμηγκιών έχει εισβάλλει στην κουζίνα σας; Αφήστε τις χημικές ουσίες στην άκρη και ρίξτε χυμό λεμονιού στα σημεία από όπου εμφανίζονται τα μυρμήγκια.

3. Καθαρίστε τα λευκά
Αφαιρέστε τους λεκέδες από φρούτα ή κρασί στα λευκά σας ρούχα ρίχνοντας λεμόνι στον λεκέ και λίγη μαγειρική σόδα. Αφήστε το για 30 λεπτά πριν το πλύνετε.

4. Κάνειτε τον φούρνο μικροκυμάτων να αστράφτει
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα ξεραμένα λίπη και τα υπολείματα φαγητού αναμείξτε χυμό ενός λεμονιού με 1½ κούπες νερό και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για 5-10 λεπτά. Ο ατμός θα μαλακώσει τα λίπη κι έτσι θα τα σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί, χωρίς να χρειαστείτε κάποιο απορρυπαντικό.

5 Βάλτε το στο πλυντήριο
Προσθέστε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια της πλύσης και θα έχετε για φυσική λεύκανση στα ασπρόρουχα. Εκτός από αυτό, τα ρούχα σας θα μυρίζουν φρεσκάδα λεμονιού.

6. Προσθέστε το στον σκουπιδοντενεκέ
Απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών ρίχνοντας φλούδες λεμονιού στον σκουπιδοντενεκτέ σας.

7. Αρωματίστε το ψυγείο σας
Ρίξτε σε ένα σφουγγάρι χυμό λεμονιού ή σε ένα βαμβάκι και αφήστε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.

8. Μην πετάτε τις λεμονόκουπες! 
Κρατήστε τες στην κατάψυξη. Μπορείτε να τρίψετε τη φλούδα τους (με ένα «ξύστη»-ρεντέ-grater) -παγωμένες όπως είναι- και να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, παγωτά, σούπες λαχανικών, σάλτσες για μακαρονάδες, ριζότο, στα ψητά κρεατικά κ.α. Θα εκπλαγείτε με τη γεύση, ενώ θα κερδίσετε σε βιταμίνες.

9. Αναζωογονήστε το μαρούλι
Φρεσκάρετε τα λαχανικά σας προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε τα φύλλα μαρουλιού για μία ώρα. Τα φύλλα θα είναι και πάλι τραγανά. Επίσης, αποτρέψτε την οξείδωση που υφίστανται τα τεμαχισμένα φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, αβοκάντο, πατάτες, κουνουπίδι και αχλάδι ρίχνοντας τα σε ένα μπολ με λίγο λεμόνι.

10. Τρίψτε τα τάπερ
Εάν τα δοχεία αποθήκευσης σας έχουν τις μυρωδιές από τα φαγητά σας, τρίψτε τα δοχεία με το χυμό ενός λεμονιού και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.

Το μυστικό

Κάθε πρωί ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

πηγή: www.glikaxamogela.gr