Λέρωσες με κραγιόν το ρούχο σου??? …. διάβασε έξυπνους τρόπους για να το καθαρίσεις!!

Από τους πλέον επίμονους λεκέδες, είναι το λέρωμα από το κραγιόν μας….

Αν αφήσατε το αποτύπωμά του κραγιόν σας σε κάποιο ρούχο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί μπορείτε με πολύ εύκολο τρόπο να το αφαιρέσετε πολύ καλά!!

Διαβάστε τις πιο κάτω συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν κάποια στιγμή πολύ χρήσιμες!!

# Με φυτίνη
Αλείφεις λίγη πάνω στο επίμαχο σημείο, το αφήνεις για μία ώρα να ξεραθεί και μετά το βάζεις στο κανονικό του πρόγραμμα πλύσης.
# Με λακ
Ψέκασε πάνω στον λεκέ και άφησέ το για ένα τέταρτο. Μετά βουτάς το σημείο σε έναν κουβά με ζεστό νερό και το τρίβεις ελαφριά. Το ζεστό νερό βοηθάει στο να μην απλωθεί το κραγιόν σε όλο το ρούχο. Στη συνέχεια πρέπει να συμβουλευτείς την ετικέτα φροντίδας του ρούχου και να το βάλεις στο πλυντήριο, στην κατάλληλη θερμοκρασία πλυσίματος.
# Με υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Άπλωσε μία υφασμάτινη πετσέτα πάνω σε μια επίπεδη και βάλε το λερωμένο ρούχο πάνω στην πετσέτα. Ρίξε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων στον λεκέ και άφησε το να παραμείνει έτσι για 10 λεπτά. Με μία άλλη, καθαρή πετσέτα πιέζεις μετά την λεκιασμένη περιοχή. Αυτό θα αναγκάσει το απορρυπαντικό να απορροφηθεί από το ρούχο. Στη συνεχεία το βάζεις στο πλυντήριο σε όσο πιο ζεστή θερμοκρασία μπορείς και σου επιτρέπει η σύνθεσή του, ώστε να είσαι σίγουρη ότι απομακρύνθηκαν εντελώς και τα υπολείμματά του.
# Με γάλα
Βουτάς το σημείο με τον λεκέ σε μία λεκάνη με ζεστό γάλα και μετά το πλένεις στους 60 βαθμούς. Σε περίπτωση που είναι ευαίσθητο το ρούχο θα πρέπει πρώτα να το βουτήξεις στο γάλα, μετά να βάλεις πάνω του λίγες σταγόνες απορρυπαντικού υγρού πιάτων, να το αφήσεις και 1-2 ώρες, και μετά να το πλύνεις στους 40 βαθμούς. Αν έχει μείνει ακόμα και μετά το πλύσιμο στο πλυντήριο κάποιο ακόμα υπόλοιπο του λεκέ, πρέπει να το τρίψεις ελαφριά με λίγο οινόπνευμα και να το αφήσεις να στεγνώσει στον φυσικό αέρα.

πηγή: www.queen.gr