Με μια μόνο φωτογραφία, θα γίνεται αυτόματα μέτρηση των θερμίδων του πιάτου σου!!

Πραγματικά απίστευτο!!!

To Instagram είναι το κατεξοχήν μέσο κοινωνικής δικτύωσης που πραγματικά αποθεώνει το φαγητό, αλμυρά, γλυκά, παχυντικά, light, εσύ αποφασίζεις τι θέλεις να βρεις και με ένα hashtag το έχεις μπροστά σου.

Οι ειδικοί των social media αποκαλούν αυτήν την εμμονή με το φαγητό “food porn” και ποιοι είμαστε εμείς να φέρουμε αντίρρηση, άλλωστε. Αυτήν την ολοένα αυξανόμενη τάση θέλησε να εκμεταλλευτεί η Google και παρουσίασε πρόσφατα την πρώτη έκδοση της εφαρμογής Im2Calories στην Αμερική.

Ο ερευνητής της Google Kevin Murphy εξήγησε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η εφαρμογή θα αναλύει σε βάθος τα pixels της φωτογραφίας με ένα νέο, ισχυρό αλγόριθμο ώστε να αναγνωρίσει το μέγεθος και το σχήμα του φαγητού. Έτσι, θα αποκαλύπτει το ακριβές νούμερο θερμίδων που περιέχει το φαγητό.

αρχείο λήψης (2)

Όπως προσέθεσε ο Murphy, η εφαρμογή καταγράφει κατά 20% λιγότερες θερμίδες από αυτές που πραγματικά έχει το φαγητό, ωστόσο μέσα σε λίγες εβδομάδες χρήσης θα γίνεται όλο και πιο ακριβής στις εκτιμήσεις της.

Με βάση το μέσο όρο θερμίδων του κάθε χρήστη, η εταιρεία θα μπορεί να επεξεργαστεί το δεδομένα και να διεξαχθούν στατιστικές έρευνες με θέμα τη δημόσια υγεία και την επιδημιολογία, όπως αποκαλύπτει ο Murphy.

H Google, πάντως, έχει ήδη καταθέσει αίτηση για πατέντα της συγκεκριμένης τεχνολογίας αν και η εφαρμογή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για το κοινό, λόγω του ότι ο αλγόριθμος βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη.

Ευχαριστούμε την κ. Μαρία Βλάχου

girl-eating-cookies

πηγή:http://www.mamapeinao.gr