Οι Αμερικανοί λιώνουν για την Ελλάδα: Σαντορίνη, Μύκονος και Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων

Οι Αμερικανοί λιώνουν για την Ελλάδα: Η Σαντορίνη «σβήνει» τα Μπόρα Μπόρα, Σεϋχέλλες, Φίτζι, Μπαλί -Ανώτερη η ομορφιά της.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι αναγνώστες αμερικανικού ταξιδιωτικού ιστότοπου αποθεώνουν τη Σαντορίνη και της δίνουν το τίτλο του ομορφότερου νησιού στον κόσμου. Ομορφότερου και από τα Μπόρα Μπόρα…

Σαντορίνη

Ενα μέρος ιδανικό για μήνα του μέλιτος, που όμως, μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα είδη ταξιδιωτών. Οσοι θέλουν να ξεκουραστούν μπορούν να χαλαρώσουν στην κόκκινη άμμο της Σαντορίνης, οι καλοφαγάδες μπορούν να απολαύσουν τις υπέροχες γεύσεις της Μεσογείου και οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια της Θήρας και του Ακρωτηρίου.

Μύκονος 

Είναι κάτι σαν το άγριο αδελφάκι της Σαντορίνης.  Το ελληνικό αυτό νησί πάλλεται στο ρυθμό των κλαμπς σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχει, όμως, και μια πιο ήσυχη πλευρά αυτού του νησιού. Ολοι, άλλωστε, μπορούν να χαλαρώσουν παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα από τους ανεμόμυλους…

Κρήτη

Με αυθεντικά ελληνικά εστιατόρια, γοητευτικά  χωριά δίπλα στο κύμα και εξαιρετικό καιρό, η Κρήτη είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των τουριστών από όλο τον κόσμο. Για μια δόση… ιστορίας επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που διατηρούν το αρχαίο παρελθόν του νησιού στη ζωή.

Η λίστα του USnews.com με τα 16 ομορφότερα νησιά του κόσμου έχει ως εξής:

  1. Σαντορίνη
  2. Μπόρα Μπόρα
  3. Σαιντ Κιτς και Νέιβις
  4. Μαλδίβες
  5. Σαιν Μαρτέν
  6. Νησιά Κέιμαν
  7. Φίτζι
  8. Μάουι
  9. Μύκονος
  10. Μπαλί
  11. Καουάι
  12. Σεϋχέλλες
  13. Κρήτη
  14. Χαβάη
  15. Ανγκιλα
  16. Καλαπάγκος
Πηγή: iefimerida