Πλευρώτους κοκκινιστά με ρυζάκι μπασμάτι -για χορτοφάγους- και όχι μόνο… το υπέροχο πιάτο!!

Μανιτάρια: μια από τις αγαπημένες τροφές! Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά και τόσο εύκολα διαχειρίσιμα! Και τι δεν μπορείς να κάνεις με αυτά! Σήμερα σας έχουμε μια συνταγή πολύ μα πολύ νόστιμη….

Μανιτάρια πλευρώτους κοκκινιστά με κανελίτσα, δάφνη και ρίγανη στρωμένα πάνω σε αρωματικό ρυζάκι μπασμάτι! Και μόνο που θυμάμαι αυτό το πιάτο, μου τρέχουν τα σάλια…Έχεις την αίσθηση ότι τρως κοκκινιστό κρέας, είναι ένα πιάτο πιο χειμωνιάτικο θα έλεγα. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε είτε είστε χορτοφάγος είτε όχι!

 

Υλικά για 3 μερίδες:
500 γρ. πλευρώτους
10 γρ. πορτσίνι  (μανιτάρια που τα βρίσκουμε συνήθως αποξηραμένα σε μικρά σακουλάκια τόσο Ιταλικής όσο και                                      Ελληνικής προέλευσης).
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
250 γρ. χυμός ντομάτας
400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

[button color=”pink” size=”medium” link=”http://” ]συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ[/button]

Εκτέλεση:
Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι στο κρασί. Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί. Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μετά προσθέτω τα πλευρώτους και τα πορτσίνι για 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα και την κανέλλα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά.

Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ, αν προτιμάτε.

Πλευρώτους με μπασμάτι

πηγή