Ρολά με γλυκόξινες γαρίδες… η φανταστική γεύση!!

Τι γίνετε αν υπάρχει αυτή η ξαφνική όρεξη για κινέζικο; Η μόνη λύση είναι να τηλεφωνήσετε στο αγαπημένο σας κινέζικο εστιατόριο και να παραγγείλεις στο τηλέφωνο για να στο φέρουν σπίτι; Θα καταλήξεις να περιμένεις και να φας κάποιο αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής λιπαρό κινέζικο φαγητό!

Σε αντίθεση σας προτείνουμε να ασχοληθείτε λίγο και να φτιάξετε ένα υγιεινό πιάτο με σπιτικές γαρίδες σε γλυκόξινη σάλτσα γεμάτο ασιατικές γεύσεις, πιο ελαφρύ και εύκολο από ότι φαντάξεστε. Τυλίγουμε γαρίδες σε μαρουλόφυλλα και έχουμε ένα ελαφρύ, υγιεινό και γευστικότατο γεύμα.

Ακούγετε πολύ γκουρμέ, αλλά θα το ετοιμάσετε πιο γρήγορα από να το παραγγείλετε!

Ρολά με γλυκόξινες γαρίδες

Και ξαφνικά έχεις αυτή την επιθυμία για γαρίδες σε μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα με τραγανά λαχανικά και ζουμερό ανανά πάνω σε υπέροχο αφράτο λευκό σπυρωτό ρύζι. Και είναι και το ρύζι με την υπέροχη σάλτσα που κάνει τη συνταγή ακαταμάχητη! Αλλά για να κάνουμε τη συνταγή μας πιο υγιεινή και ελαφριά αλλάζουμε το ρύζι και το αντικαθιστούμε με ένα λαχταριστό δροσερό λαχανικό όπως το μαρούλι!

Πόσο καλύτερα και πιο νόστιμα μπορούμε να κάνουμε το μαρούλι με τις γαρίδες; Δοκιμάστε μια υπέροχη σπιτική σάλτσα με θυμαρίσιο μέλι, μαρμελάδα βερίκοκο, ξύδι και πάστα ντομάτας! Άντε να βάλουμε και μια κουταλιά σάλτσα σόγιας αν υπάρχει.

Υλικά

ελαιόλαδο
πάστα ντομάτα
ξίδι βαλσάμικο
σάλτσα σόγιας
μέλι
τζίντζερ
πιπέρι
μπούκοβο
κορν φλάουρ
λαχανικά
ανανά
γαρίδες
κάσιους
μαρούλι τύπου σαλάτα ή iceberg
σουσάμι

Ρολά με γλυκόξινες γαρίδες
Παρασκευή

Το πιάτο αυτό είναι τόσο γρήγορο και εύκολο να φτιαχτεί που το καθιστά ιδανικό για μια καθημερινή.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την πάστα ντομάτα, ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τζίντζερ, πιπέρι, μπούκοβο και τέλος λίγο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε ζωηρά με πιρούνι μέχρι να λιώσει το μέλι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τον ανανά, να τα τσιγαρίζουμε καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Στη συνέχεια, ρίξτε τις γαρίδες σας στο τηγάνι για λίγα λεπτά για να πάρουν το ροζ χρώμα και στη συνέχεια, προσθέστε τη σάλτσα σας κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών του μαγειρέματος. Το μαγείρεμα τελειώνει μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει.

Έχουμε αντικαταστήσει το ρύζι με μαρούλι και έχοντας μειώσει τους υδατάνθρακες έχουμε αφήσει χώρο και για ένα γλυκό ή κάποιο άλλο επιδόρπιο!

Άλλη μια διάσταση που προσωπικά με εξιτάρει είναι ότι το ρολό με το μαρούλι είναι τέλειο για να το φάμε με το χέρι!

καλή επιτυχία!!!

Ρολά με γλυκόξινες γαρίδες

Πηγή: With salt and wit