Σνίτσελ (χοιρινά ή κοτόπουλο) τυλιχτά με φύλλο κρούστας, στον φούρνο !!

Ένα φαγητό σκέτη γλύκα… αν και λιγάκι παχυντικό!!

ΥΛΙΚΑ

  • φύλλο κρούστας
  • κοτόπουλο ή χοιρινό σνίτσελ (ψιλοκομμένο το κρέας και ελαφρά χτυπημένο)
  • βούτυρο ή λάδι (για αλείψουμε τα φύλλα)
  • φέτες από μπέϊκον (προαιρετικό)
  • τυρί γκούντα ή ένταμ (κίτρινο που να λιώνει, ανάλογα με το γούστο σας)
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΛΙΧΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το λάδι μας και βάζουμε μέσα το ένα κομμάτι από το σνίτσελ (αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει), απ’ επάνω συμπληρώνουμε το τυρί και προαιρετικά μία φέτα μπέϊκον.

Τυλίγουμε το σνίτσελ σε φάκελλο (δηλαδή, αφού βάλουμε στην αρχή και στο μέσο του φύλλου το κρέας μας, με το τυρί και το μπέϊκον, στην συνέχεια  κλείνουμε τα πλαϊνά έτσι ώστε να μη φεύγει το τυρί μας που λιώνει κατά το ψήσιμο), ελαφρά  βουτυρώνουμε και το επάνω μέρος που το βλέπει η φωτιά.

Το  βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε περίπου στο ημίωρο (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου  και το μέγεθος που έχει το κρέας μας).

Ψήνεται και σε φούρνο με αέρα και σε συμβατικό  βάζοντάς το περίπου στην μεσαία θέση.

Είναι έτοιμο όταν δούμε το φύλλο μας να έχει ξεροψηθεί και να έχει πάρει το χρυσαφί χρώμα (όπως στην τυρόπιτα).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

gossip_angel