Χρήσιμες συμβουλές που μας βοηθούν πολύ στην μαγειρική (φωτογραφίες)

[button color=”purple ” size=”medium” link=”http://” ]Από τα πολύ παράξενα μέχρι το «μα πως δε το σκέφτηκα αυτό;» … σενάρια.[/button]

Αν έχετε πρόβλημα στην κουζίνα σας, είναι πολύ πιθανό κάποιος εκεί έξω να τα έχει ήδη λύσει. Το internet είναι γεμάτο από απίστευτα μυστικά κόλπα που σας βοηθάνε στην προετοιμασία κάποιου φαγητού. Δείτε αυτά που ξεχωρίσαμε ως πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Είμαστε σίγουροι ότι κάποια από αυτά θα σας αλλάξουν τη ζωή στην… κουζίνα!

  • Πώς να κάνετε το παγωμένο βούτυρο να απλώνεται;

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (2)

Ξέρουμε πως είναι: βιάζεστε και θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο σάντουιτς και να φύγετε, το βούτυρο όμως είναι παγωμένο σαν πέτρα και δεν απλώνεται. Ορίστε η λύση: πιάστε τον τρίφτη, τρίψτε λίγο και θα απλωθεί σε ένα λεπτό!

  • Πώς να φτιάξετε το τέλειο μπέικον;

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (3)

Χρειάζεστε μια μεγάλη ποσότητα τραγανό μπέικον; Ξεχάστε το τηγάνι ή το γκριλ, πάρτε ένα ταξί, απλώστε αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά σε πολύ ζεστό φούρνο. Θα έχετε πολλές λωρίδες τραγανό και λαχταριστό μπέικον!

  • Εξοικονομήστε χρήματα με φρέσκα μυρωδικά

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (4)

Δεν έχετε πολύ χώρο; Ούτε και κήπο; Ξοδεύετε περισσότερα χρήματα σε ματσάκια με μυρωδικά που βασικά πετάτε στα σκουπίδια γιατί χρησιμοποιείτε μόνο 2 -3 κοτσανάκια; Πάρτε μικρά γλαστράκια και βάλτε τα στο παράθυρο της κουζίνας σας ή κρεμάστε τα. Μυρίζουν υπέροχα, κάνετε οικονομία και είναι πολύ ωραία διακόσμηση.

  • Πώς να καθαρίσετε και να κόψετε γρήγορα μια πιπεριά

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (5)

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να πάρετε όλο το χρήσιμο μέρος της πιπεριάς και να πετάξετε το κοτσάνι και τα σπόρια. Κόψτε το πάνω μέρος της πιπεριάς, μετά το κάτω μέρος και περάστε το μαχαίρι γύρω γύρω από τη μέσα πλευρά της. Έτσι θα σας μείνει μόνο το χρήσιμο μέρος της, εκτός αν θέλετε να πάρετε το ‘καυτερό’ κομμάτι μια πιπεριάς τσίλι που βρίσκεται στα σποράκια.

  • Πώς να κόψετε εύκολα το κρεμμύδι

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (6)

Τα κρεμμύδια είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά της ελληνικής κουζίνα αλλά δεν ξέρουμε όλοι πώς να τα κόβουμε χωρίς ταλαιπωρία. Κόψτε το κρεμμύδι στη μέση, βάλτε την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, κόψτε οριζόντια σε φέτες κρατώντας σφιχτά με το χέρι σας και μετά κάθετα για να βγουν κυβάκια.

  • Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του κρεμμυδιού και του σκόρδου από τα χέρια σας

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (7)

Αφού κόψετε κρεμμύδι ή σκόρδο θα δείτε ότι τα χέρια θα έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αφαιρέσετε αυτή τη μυρωδιά είναι το ατσάλι. Τρίψτε τα χέρια σας σε ένα κουτάλι για 30 δευτερόλεπτα και θα δείτε ότι τα χέρια σας δεν θα μυρίζουν πια! Δεν ξέρουμε γιατί αλλά είμαστε βέβαιοι ότι πιάνει.

  • Πώς να καθαρίσετε το τζίντζερ

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (8)

Μπορείτε φυσικά να αφαιρέσετε τη φλούδα με ένα μαχαίρι αλλά θα δείτε ότι με αυτό τον τρόπο θα χάσετε πολύ χρήσιμο κομμάτι τζίντζερ. Εκεί έρχεται το κουταλάκι. Η φλούδα του τζίντζερ φαίνεται να είναι σκληρή και ανώμαλη αλλά θα δείτε ότι αν την τρίψετε με ένα κουταλάκι θα φύγει πολύ εύκολα χωρίς να πετάξετε καθόλου χρήσιμο τζίντζερ.

  • Πώς να αφαιρέσετε ένα κομμάτι τσόφλι αυγού που έχει πέσει στο μπολ

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (9)

Όταν σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ συχνά μερικά κομμάτια από τα τσόφλια πέφτουν μέσα. Αν ξεκινήσετε τα προσπαθείτε να τα βγάλετε με το δάχτυλο σύντομα θα διαπιστώσετε όταν θα τα κυνηγάτε γύρω γύρω στο μπολ. Την επόμενη φορά χρησιμοποιείστε ένα άλλο κομμάτι από τσόφλι και θα δείτε πως θα κολλήσει αμέσως το ένα με το άλλο και θα αφαιρεθεί πανεύκολα. Μπορείς επίσης να προτιμάτε να χτυπάτε το αυγό για να σπάσει σε μια επίπεδη επιφάνεια και όχι σε κάτι μυτερό.

  • Πώς να ψήσετε ψωμάκι χωρίς να έχετε φρυγανιέρα

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (10)

Θέλετε λίγο ψημένο ψωμάκι αλλά δεν έχετε τοστιέρα ή φρυγανιέρα; Βουτυρώστε τις 2 πλευρές του ψωμιού σας και τηγανίστε για λίγο πάνω σε ένα μικρό τηγανάκι!

  • Πώς να φτιάξετε δικές σας λιαστές ντομάτες

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (11)

Είναι το τέλος της εποχής της ντομάτας. Αν έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε ντοματοπολτό ή κύβους, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας λιαστές ντομάτες. Στρώστε τις σε ένα ταψί και αφήστε τες μερικές μέρες στον ήλιο ή βάλτε τες στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 10-20 ώρες.

  • Πώς να βγάλετε πιο πολύ χυμό από ένα λεμόνι

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (12)

Ή από ένα λάιμ ή ένα πορτοκάλι. Απλά πιέστε το στο τραπέζι και ρολάρετε μερικές φορές μπρος πίσω πιέζοντάς το. Θα δείτε ότι όταν το κόψετε και το στύψετε θα βγάλει πολύ περισσότερο ζουμί.

  • Πώς να σώσετε τα πολυκαιρισμένα φρούτα

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (13)

Όλοι μας το κάνουμε. Αγοράζουμε φρούτα και μετά τα αφήνουμε να ζαρώσουν σε ένα μπολ. Μπορείτε να σώσετε όμως το μεγαλύτερο τμήμα τους με τον παρακάτω τρόπο: καθαρίστε τις μπανάνες ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο και φτιάξτε με αυτό smoothies και milkshakes. Αν έχετε ζαρωμένα λεμόνια βάλτε τα για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά ξεζουμίστε τα.

  • Πώς να εξοικονομείτε χρήματα με κρεμμύδια

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (14)

Όλοι μας έχουμε πετάξει μισό κρεμμύδι γιατί η συνταγή θέλει μικρή ποσότητα και το υπόλοιπο δεν έχουμε τι να το κάνουμε. Υπάρχει μια λύση πολύ απλή: όταν αγοράζετε κρεμμύδια να επιλέγετε διάφορα μεγέθη, μεγάλα, μεσαία και μικρά για διαφορετικές χρήσεις.

  • Πώς να τηγανίζετε σωστά

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (15)

Όταν χρησιμοποιείτε τηγάνι, μην το φορτώνετε. Όταν το τηγάνι είναι γεμάτο η θερμοκρασία πέφτει και το φαγητό περισσότερο μαγειρεύεται στον ατμό παρά τηγανίζεται. Αυτό θα πει λιγότερο ‘καραμέλωμα’, λιγότερη γεύση και περισσότερο ψήσιμο. Αν θέλετε να προσθέσετε λάδι, ρίξτε το στα τοιχώματα του τηγανιού ώστε όταν φτάσει το κέντρο του να έχει ήδη ζεσταθεί.

  • Πώς να αποθηκεύετε τα φρούτα για να διαρκούν περισσότερο

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (16)

Ένα καλοκαίρι που τελειώνει και ένα βροχερό φθινόπωρο σημαίνει ότι έρχεται η εποχή των φρούτων του δάσους. Τα φρούτα του δάσους χαλάνε πάρα πολύ γρήγορα οπότε μια συμβουλή είναι να τα πλένετε μόλις τα φέρετε σπίτι, να τα στεγνώνετε και να τα βάζετε στο ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθούν τρεις ή τέσσερις μέρες.

  • Πώς αλλιώς να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (17)

Όπως λέει και ο ‘Hitchhiker’s Guide To The Galaxy’, οι πετσέτες είναι φίλοι μας. Δεν χρησιμεύουν μόνο για να στεγνώνουμε πράγματα αλλά επίσης μπορούν να σταθεροποιήσουν την επιφάνεια κοπής στον πάγκο της κουζίνας σας.

  • Πώς να εμποδίσετε την κατσαρόλα από το να ξεχειλίσει όταν βράζει

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (18)

Ακούγεται σαν αστικός μύθος αλλά είναι αλήθεια: Βάλτε ένα ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα πάνω από την κατσαρόλα και μη φοβάστε τι θα συμβεί ακόμα κι αν χτυπήσει το τηλέφωνο.

  • Πώς να αλατίσετε και να ρίξετε μπαχαρικά το φαγητό

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (19)

Όταν μαγειρεύετε να βάζετε αλάτι και πιπέρι με το χέρι από ένα μπολ ή ένα κουτάλι. Ρίχνοντας κατ’ ευθείαν από το μύλο στο σκεύος δημιουργεί πρόβλημα στο μηχανισμό. Επίσης δεν μπορείτε να υπολογίσετε την ποσότητα που ρίχνετε γι’ αυτό ίσως τα φαγητά που τρώτε στα εστιατόρια να είναι καλύτερα από αυτά που φτιάχνετε στο σπίτι.

  • Πώς να φτιάξετε τα τέλεια μακαρόνια

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (20)

Ένα πολύ καλό κόλπο για να είναι τα μακαρόνια σας πιο γευστικά είναι να τα βράσετε 1 λεπτό λιγότερο απ’ ότι λέει στο πακέτο και να τα μαγειρέψετε ένα λεπτό παραπάνω μέσα στη σάλτσα. Και πριν τα βάλετε στη σάλτσα βάλτε στα μακαρόνια παρμεζάνα, θα λειτουργήσουν σαν κόλλα για τη σάλτσα.

  • Πώς να κόψετε μια τούρτα ή ένα κρεμώδες τυρί όμορφα

20 συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας (21)

Θέλετε να κόψετε όμορφα μια τούρτα ή ένα τυρί κρεμώδες; Αντί για μαχαίρι χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα (χωρίς άρωμα ή γεύση).

πηγή