Το σπιτικό bailey’s: λικέρ κρέμα – καφέ, μπορούμε εύκολα να το φτιάξουμε.

ΛΙΚΕΡ ΚΡΕΜΑ ΚΑΦΕ
Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με σπιτικό bailey’s.
Υλικα : 250 gr ,
                1 Lt βοτκα 40° ,
                1 Lt γάλα φρέσκο πλήρες,
                200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                750 gr .
Παρασκευη :
Σπατε τους κοκκους του καφε σε ενα γουδι, τους βαζετε μεσα σε ενα βαζο με αεροστεγες καπακι (με λαστιχο) και προσθετετε την βοτκα. Αφηνετε το βαζο σε μερος σκοτεινο και δροσερο για ενα μηνα. Το ανακινειτε καθε 2-3 μερες.
Αφου περασει ο απαιτουμενος χρονος, το περνατε πρωτα απο σουρωτηρι, και μετα απο χαρτινο φιλτρο του καφε, για να απομακρυνετε ολα τα κομματακια.
Ετοιμαζετε τη κρεμα : σε ενα κατσαρολακι βαζετε το γαλα, την κρεμα γαλακτος και τη ζαχαρη. Οταν αρχισει να βραζει, χαμηλωνετε την φωτια, και αφηνετε να σιγοβρασει ανακατευοντας συνεχως, για 20 λεπτα. Η κρεμα πρεπει να δεσει, δηλαδη να γινει σαν σιροπι, και να αρχισει να παιρνει ενα ανοιχτο μπεζ χρωμα. Αν δεν δεσει καλα, μετα απο λιγο καιρο το λικερ “κοβει” και διαχωριζεται η κρεμα του. Αφηνετε την κρεμα να κρυωσει εντελως! Αναμιγνυετε την κρεμα με την αρωματισμενη βοτκα.
Το ξαναβαζετε στο βαζο ή κατ’ ευθειαν σε μπουκαλια και το αφηνετε να ωριμασει, για ακομη ενα μηνα, σε μερος σκοτεινο και δροσερο. Ανακινειτε καθε μερικες μερες.
Μπορειτε να το διατηρησετε και σε θερμοκρασια δωματιου, για 6 μηνες τουλαχιστον, αλλα καλυτερα να το εχετε στο ψυγειο.
Σερβίρετε το κατά προτίμηση δροσερό.