Τι σημαίνουν για την υγεία σου… οι γραμμές και οι ρυτίδες του προσώπου σου!!

Όλοι έχουμε ρυτίδες, γραμμές και κηλίδες. Είναι φυσιολογικό κομμάτι της ζωής και θα πρέπει να το αποδεχτούμε..

Το ήξερες όμως ότι οι ρυτίδες μπορούν να αποκαλύψουν περισσότερα από απλά την ηλικία μας; Όπως το χρώμα των ματιών σου μπορεί να μιλήσει για την προσωπικότητά σου, οι ρυτίδες αποκαλύπτουν πολλές συναρπαστικές λεπτομέρειες για το σώμα και την υγεία μας.
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές προσώπου, το πρόσωπο συνδέεται άμεσα με το υπόλοιπο σώμα. Μέσα από τις γραμμές και τα σημάδια στο δέρμα και τα μάτια μας, το σώμα μας στέλνει προειδοποιητικά σημάδια για την υγεία μας – και τα μηνύματα μπορεί να είναι διαφωτιστικά.
Αυτή η ματιά στη χαρτογράφηση προσώπου βασίζεται σε αιώνες πίστης στη σύνδεση φυσικής θεραπείας και σώματος. Και όταν είδα τι σχέση είχαν οι γραμμές ανάμεσα στα φρύδια μου με το συκώτι και τη σπλήνα μου, εντυπωσιάστηκα.
Δεν είχα ιδέα ότι το πρόσωπό μου μπορεί να με διαφωτίσει τόσο για την ίδια μου την υγεία. Χαίρομαι που έμαθα πλέον πώς να το αναζητώ, και πως μπορώ να χρησιμοποιώ το ίδιο μου το πρόσωπο σαν οδηγό για μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσω!
Κάθε γραμμή, ρυτίδα, και κηλίδα στο πρόσωπό σου, έχει ξεχωριστή σημασία. Είσαι περίεργος/η να μάθεις τι προσπαθεί να σου πει το πρόσωπό σου; Διάβασε παρακάτω για τη σημασία κάθε σημαδιού!
1. Οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο
Οι οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο συχνά ονομάζονται «γραμμές στεναχώριας» για ένα λόγο. Όταν έχεις αυτές τις γραμμές σημαίνει ότι είσαι γεμάτος/η άγχος. Είναι σημάδι ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα και να χαλαρώσεις κάνοντας διακοπές ή περνώντας λίγο χρόνο μόνος/η.
Αυτές οι οριζόντιες γραμμές συνδέονται άμεσα με το στομάχι σου. Μπορεί να είναι ένδειξη ότι προσλαμβάνεις πολλή ζάχαρη και λίπος από τη δίαιτά σου, και λίγο νερό. Αν τις έχεις, τότε πρέπει να συγκεντρωθείς στο τι μπαίνει στο σώμα σου.
2. Γραμμή στο δεξί φρύδι
Όταν έχεις μια λοξή γραμμή ανάμεσα στα φρύδια είναι σημάδι ότι τα εσωτερικά σου όργανα μπορεί να είναι κάπως αδύναμα. Αυτή η γραμμή στο δεξί φρύδι συγκεκριμένα συνδέεται με το συκώτι.
Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν να διατηρήσεις το συκώτι σου υγιές, όπως τα πράσινα λαχανικά, τα γλυκά φρούτα, και τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Αν έχεις αυτή τη γραμμή, μπορείς να καταπολεμήσεις την αδυναμία του συκωτιού κόβοντας τον καφέ, τα καυτερά φαγητά και το αλάτι. Προφανώς αν έχεις σοβαρά προβλήματα, τότε πρέπει να δεις ένα γιατρό.
3. Γραμμή στο αριστερό φρύδι
Όπως το δεξί φρύδι συνδέεται με το συκώτι, το αριστερό έχει άμεση συσχέτιση με τη σπλήνα. Μια γραμμή που προεξέχει θα μπορούσε να υποδεικνύει αδυναμία ή πρόβλημα στη σπλήνα.
Αν υποπτευθείς κάτι σοβαρό, πρέπει να αναζητήσεις ιατρική βοήθεια. Αλλά όσον αφορά τη γραμμή, μπορείς να ενδυναμώσεις τη σπλήνα με ορισμένες τροφές. Όπως το πάγκρεας, έτσι και η σπλήνα ενεργοποιείται με γλυκές τροφές. Απλά σιγουρέψου ότι δεν προσθέτεις πολλή ζάχαρη στη διατροφή σου. Μερικά γλυκά ή αποξηραμένα φρούτα είναι τέλεια για την ενδυνάμωση.
4. Γραμμή στη γέφυρα της μύτης
Κάποιοι έχουν μια ρυτίδα ακριβώς σ’ αυτό το σημείο. Αυτή η γραμμή συχνά υποδεικνύει ότι είσαι επιρρεπής σε εποχιακές και μη αλλεργίες.
Όλως περιέργως, αυτή η γραμμή μπορεί να συνδέεται και με τη λίμπιντό σου. Αν έχεις γραμμή στη γέφυρα, τότε έχεις λιγότερες $εξουαλικές ορμές απ’ ότι συνήθως. Αυτό μπορεί να έχει επίπτωση στην εpωτική σου ζωή και σημαίνει ότι πρέπει να ζωντανέψεις κάπως τα πράγματα.
5. Το πόδι της χήνας
Μια από τις πιο συχνές γραμμές είναι αυτή που αποκαλούμε πόδι της χήνας. Αν δεν το έχεις ξανακούσει, είναι αυτές οι γραμμές που ξεκινούν από την άκρη των ματιών. Αν και θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι γελάς με όλο το πρόσωπο (που σίγουρα δεν είναι κακό), μπορεί να έχει να κάνει με την όρασή σου. Αν συνεχώς κλείνεις τα μάτια για να δεις στο κινητό, την τηλεόραση ή την οθόνη του υπολογιστή, τότε βαθαίνεις αυτές τις γραμμές.
Επιπρόσθετα, συνδέεται με εσωτερικά όργανα, όπως το στομάχι, το νεφρό και το συκώτι. Μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχεις αδύναμα όργανα και πρέπει να αρχίσεις να τρως πιο υγιεινά και να γυμνάζεσαι.
6. Σακούλες κάτω από τα μάτια
Καμιά φορά δεν κοιμάσαι αρκετά και παρατηρείς ότι έχεις σακούλες κάτω από τα μάτια. Αλλά επίσης συνδέονται και με το νεφρό. Μπορεί να είναι ένδειξη αδύναμου νεφρού, το οποίο αντιμετωπίζεται με φρούτα, λαχανικά, και πολλά υγρα.
Επίσης συνδέεται με το κυκλοφορικό σύστημα και θα μπορούσαν να σημαίνουν αδυναμία. Καταπολεμάται φυσικά με γιόγκα ή μασάζ. Αν σοβαρέψει, επισκέψου το γιατρό σου.
7. Ευαίσθητες περιοχές στα μάγουλα
 
Ευαισθησία στα μάγουλα ή πανάδες και δυσχρωμίες μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει εσωτερικά. Η ευαισθησία μπορεί να είναι σημάδι πεπτικών προβλημάτων, και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επανεξετάσεις τη διατροφή σου.
Πανάδες, κοκκινάδες ή άλλες δυσχρωμίες στα μάγουλα μπορεί να σημαίνουν ότι έχεις προβλήματα στους πνεύμονες. Οι πνεύμονες είναι ζωτικά όργανα, οπότε θα πρέπει να κάνεις αναπνευστικές ασκήσεις και γυμναστική που να περιλαμβάνει τον έλεγχο της αναπνοής, όπως το τρέξιμο. Αν όμως έχεις ποτέ αναπνευστικά προβλήματα, πρέπει να δεις έναν ειδικό.
8. Κόκκινη μύτη
Η κόκκινη μύτη είναι συχνό πρόβλημα, αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις ότι συνδέεται άμεσα με την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα. Μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα με την πίεση. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να δει ο γιατρός σου, αλλά μπορείς ακόμη να τσεκάρεις την πίεσή σου στο φαρμακείο της γειτονιάς.
Η υγεία είναι απολύτως σημαντική, οπότε μια κόκκινη μύτη σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγεις τα καυτερά φαγητά, το αλκοόλ και τον καφέ. Τροφές με λιπαρά οξέα, όπως το αβοκάντο, είναι πολύ καλύτερες για σένα.
9. Γραμμές γύρω από το στόμα
Πολλοί έχουν κάθετες γραμμές στα πλαϊνά του προσώπου, το οποίο συνδέεται με το κόλον. Αν και δεν είναι πάντα στο μυαλό μας, είναι σημαντικό ειδικά αργότερα στη ζωή μας.
Ευτυχώς αυτό το σημείο μπορείς να το φροντίσεις εύκολα. Ίνες, βιταμίνη D, άσκηση, και πολλά υγρά είναι απλοί τρόποι για να φροντίσεις την υγεία του κόλου αν παρατηρήσεις αυτές τις γραμμές.
10. Γραμμές χαμόγελου
Οι γραμμές του χαμόγελου μπορεί να έχουν δυο εντελώς διαφορετικές σημασίες. Φυσικά, αν είσαι συνεχώς γελαστός/ή, τότε μάλλον θα τις αποκτήσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση συνέχισε να γελάς και αποδέξου τις.
Όμως αν το γέλιο δεν είναι η αιτία, τότε αποτελούν σημάδι αδύνατου παγκρέατος. Κάποιες τροφές, όπως τα blueberries, τα κεράσια, τα σταφύλια, το σκόρδο, και το σπανάκι, πρέπει να μπουν στην διατροφή σου.
11. Γραμμές στο πάνω χείλος
 
Δεν αναπτύσσουν όλοι βαθιές κάθετες γραμμές στο πάνω μέρος των χειλιών. Αυτοί όμως που τις αναπτύσσουν είναι συνήθως οι καπνιστές. Το κάπνισμα προκαλείς αυτές τις γραμμές με μη φυσικό τρόπο.
Αλλά αυτή η περιοχή συνδέεται και με τη σπλήνα. Για να καταπολεμηθεί η αδυναμία αυτή, προσπάθησε να κάνεις μια διατροφή πλούσια σε ρίζες λαχανικών, όπως σκουός, ραπανάκια και καρότα. Μικρά και συχνά γεύματα επίσης βοηθούν.
12. Σημάδια πάνω στα χείλη
Αυτά τα σημάδια μπορούν να έχουν διάφορες εξηγήσεις. Μπορεί να υποδεικνύουν κακή κυκλοφορία του αίματος, και σ’ αυτή την περίπτωση η γιόγκα ή άλλη φυσική δραστηριότητα προτείνεται.
Μπορεί να δείχνουν ακόμη προβλήματα με το κόλον. Και εδώ, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες είναι καλές για την υγεία. Θα μπορούσατε ακόμη να κάνετε καθαρισμό, σπίτι ή σε κάποιο ειδικό.
13. Γραμμές στο λαιμό
Αυτές οι γραμμές δίνουν την εντύπωση αυτού που αποκαλούμε «διπλό σαγόνι». Αυτό βέβαια είναι πολύ συχνό και θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα παχυσαρκίας.
Όμως, μπορεί να συνδέονται και με το θυρεοειδή αδένα. Μπορείς να βελτιώσεις την υγεία του με συμπληρώματα ψευδάργυρου ή κόβοντας τη γλουτένη. Ακόμη, το να χάσεις κιλά θα βοηθούσε το θυρεοειδή σου.
14. Δαχτυλίδια γύρω από την ίριδα
Μαζί με τις ρυτίδες και τις γραμμές του προσώπου, θα πρέπει να ελέγχεις και τα μάτια σου. Αν παρατηρήσεις ένα δαχτυλίδι γύρω από την ίριδα, τότε μάλλον έχεις ανεβασμένα ποσοστά χοληστερίνης.
Η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή ή καρδιακή νόσο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, όπως να τρως περισσότερα λαχανικά, να κόψεις τα τρανς λιπαρά οξέα, και να προσθέσεις τροφές όπως σόγια και καρύδια.
15. Εμφανή αγγεία στους κροτάφους
 
Αν έχεις εμφανή αγγεία σ’ αυτή την περιοχή, μπορεί να είναι σημάδι υψηλής πίεσης. Το να μειώσεις το στρες είναι σημαντικό για την μείωση της πίεσης. Μπορείς ακόμη να κάνεις γιόγκα, περπάτημα ή να πας διακοπές.
Αλλά υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να μειώσεις την πίεση. Οι μπανάνες, η μείωση του αλατιού, η άσκηση είναι μερικοί μόνο τρόποι.
16. Γραμμή στο κάτω χείλος
Πολλοί έχουν μια σχισμή στο σαγόνι που μοιάζει με διπλό σαγόνι. Αν όμως έχεις αυτή τη γραμμή στο κάτω μέρος του χείλους και ακριβώς πάνω από το σαγόνι, τότε αναπτύσσεις αρνητικές σκέψεις.
Το να κρατάς τα αρνητικά σου συναισθήματα δεν είναι καλό για την υγεία σου μακροχρόνια. Μάλλον είναι ώρα να διώξεις το θυμό που έχει αναπτυχθεί μέσα σου.