Αγαπάτε την κινέζικη κουζίνα; τότε δείτε μερικές εύκολες συνταγές που θα φτιάξετε μόνοι σας!!

Νόστιμες και εύκολες συνταγές για να φτιάξετε κινέζικο στο σπίτι

Κινέζικο μοσχαράκι με πολύχρωμες πιπεριές

 

Υλικά:

1/2 κούπα αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1500 γρ. κομμένο σε κομμάτια μοσχαρίσιο κρέας
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
4 χοντροκομμένες πιπεριές μεγάλες
1 κ.σ. γούστερ σως (αγγλική σάλτσα με βάση την σόγια)
1 κ.σ. καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. σκόνη τσίλυ ή μπούκοβο
2 κονσέρβες ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το αλεύρι με μπόλικο αλατοπίπερο μέσα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέστε το κρέας και ανακατέψτε το μέχρι να να τυλιχτεί γύρω γύρω με το μείγμα.

Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάλτε το μοσχαράκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Όταν πάρει χρώμα βγάλτε το και κρατήστε το στην άκρη.

Αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Μετά, βάλτε τις πιπεριές, τη ζαχάρη, το κύμινο, την πάπρικα, το τσίλι και τη γούστερ σως και μαγειρέψτε τα κι αυτά για 1 λεπτό. Προσθέστε τώρα τις ντομάτες και το νερό.

Όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάστε την κατσαρόλα και χαμηλώστε τη φωτιά στο σιγανό. Για να γίνει πολύ τρυφερό το μοσχαράκι και να δέσει η σάλτσα αφήστε να σιγοβράσουν για 1,5 ώρα περίπου. Σερβίρετε με ρύζι.

Συνταγή: cookoo.gr

Κινέζικα noodles με γαρίδες και κόλιανδρο

Υλικά:

1 πακέτο noodles
24 γαρίδες καθαρισμένες
3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξίδι
1/2 φλιτζ. σόγια
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο τζίντερ σκόνη
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Αν αγοράσετε τις γαρίδες ολόκληρες, αφαιρείτε με μία οδοντογλυφίδα το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε.

Ψιλοκόβετε τον κολίανδρο. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάζετε τα noodles να βράσουν για όσο χρόνο λέει το πακέτο, προσθέτοντας στη κατσαρόλα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.

Ταυτόχρονα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τις γαρίδες με το φρέσκο κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Προσθέτετε τη σόγια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το ξίδι, ανακατεύετε και προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό από τα noodles που βράζουν. Προσθέτετε πιπέρι, λίγο αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή, το κόλιανδρο και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Αποσύρετε τα noodles, τα στραγγίζετε, του ρίχνετε λίγο κρύο νερό και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις γαρίδες με τη σάλτσα, ανακατεύετε και είστε έτοιμοι.

Συνταγή: clickatlife.gr

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι

Υλικά:

2 πακέτα φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
3-4 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελάχιστο ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ανανά
3-4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1-2 κ.σ. μέλι
1-2 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. σόγια σως
2 φλ. χυμό ντομάτας
1 κ.γ. κόρν φλάουρ
Αλάτι (αν χρειαστεί, λόγω σόγιας)

Εκτέλεση:

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μπαστουνάκια. Κόβετε επίσης τα φιλέτα σε κυβάκια ή σε μακρόστενες λωρίδες. Τον ανανά τον κόβετε κι αυτόν σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι γουόκ ή σε ένα φαρδύ και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο καλά το κοτόπουλο. Κατόπιν, προσθέτετε τα λαχανικά και απαλά τα σοτάρετε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.

Σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας ελάχιστο χυμό από την κονσέρβα. Με αυτόν θα ανακατέψετε το κορν φλάουρ και θα περιχύσετε το φαγητό λίγο πριν το τέλος, ώστε να χυλώσει η σάλτσα.

Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο. Σερβίρετε με ρυζάκι για ένα ολοκληρωμένο κυρίως πιάτο.

Συνταγή: koukfamily-cook.blogspot.gr

Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά και αβγό

Υλικά:

1 αυγό
2 κ.γ. ασιατικό σησαμέλαιο
2 κ.σ. φυτικό λάδι
3 φλ. βρασμένο ρύζι (250 γρ. ξηρό)
100 γρ. μπιζέλι (αποψυγμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα, ψιλοκομμένα
100 γρ. φύτρα φασολιών σόγιας
1-2 κ.γ. σόγια σος ή κατά τη γεύση
Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με το σησαμέλαιο. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Μόλις το λάδι σιγοβράσει και σχεδόν καπνίσει, ρίχνετε το ρύζι και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Προσθέτετε τα μπιζέλια, τα κρεμμυδάκια και τα φύτρα σόγιας. Τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας το ρύζι συνεχώς. Νοστιμίζετε με τη σόγια σος και το πιπέρι και το σπρώχνετε προς τη μια μεριά του τηγανιού. Χύνετε το χτυπημένο αυγό στο άλλο μέρος και το αφήνετε να πήξει για 10 δευτερόλεπτα.

Με ένα ξυλάκι ή ξύλινη σπάτουλα σπάζετε το αυγό και το γυρίζετε για να αναμιχθεί με το ρύζι. Τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρετε.

Συνταγή: yumyum.gr

Noodles με λαχανικά και κοτόπουλο

Υλικά:

500 γρ. κινέζικα noodles με αυτά
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
50 γρ.  κρασί άσπρο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγη σάλτσα σόγιας
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι γουοκ με ελαιόλαδο το κομμένο σε λωρίδες κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει καλά το αφαιρείτε και προσθέτετε όλα τα λαχανικά σοτάροντας τα σε δυνατή φωτιά. Mόλις μαραθούν λίγο (πρέπει να κρατάνε λίγο τα λαχανικά) προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και τη σάλτσα σόγιας.

Σβήνετε με κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε μέσα τα noodles τα οποία έχουμε βράσει για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τελειώνοντας προσθέτετε τα ντοματίνια, το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρονται καυτά.

πηγή