Γαλλική διάκριση για έναν ξεχωριστό Έλληνα σχεδιαστή κοσμημάτων (φωτογραφίες)

Ο δημιουργός Απόστολος Κλειτσιώτης του brand Apostolos Jewellery απέσπασε τον τίτλο Talent Précieux de la saison (πολύτιμο ταλέντο της φετινής χρονιάς) της διεθνούς φήμης έκθεσης κοσμημάτων Bijorhca, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο στο Παρίσι.

Ο Έλληνας σχεδιαστής, καθώς και τα κοσμήματα με την υπογραφή Apostolos έλαβαν εγκωμιαστικές κριτικές από τους διοργανωτές της έκθεσης και διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές από διάφορα σημεία του πλανήτη. Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά στη σελίδα της έκθεσης στο Fb, όπου το κοινό καλείται να ανακαλύψει το πολύτιμo ταλέντο της χρονιάς: το ελληνικό brand Apostolos Jewellery.

Οι χιλιάδες επισκέπτες της Bijorhca είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις νέες σειρές κοσμημάτων ενός σχεδιαστή που με σταθερά βήματα κάνει μέσα στο 2016 εντυπωσιακή είσοδο στις διεθνείς αγορές. Ο Απόστολος Κλειτσιώτης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Η έφεση και η αγάπη του για τη ζωγραφική τον οδήγησαν στην τέχνη του κοσμήματος. Σπούδασε σχέδιο και κατασκευή κοσμήματος στη σχολή Mokume της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1994. Συλλογές του πωλούνται σε καταστήματα της Ελλάδας από το 1994. Από το 1997 ζει κι εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου ίδρυσε το τωρινό εργαστήριο και την επιχείρησή του.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος JAW (Jewellery Art Workers). Τα κοσμήματά του είναι από χρυσό 750° και ασήμι 925° κυρίως με πολύτιμους λίθους. Στη δουλειά του δανείζεται μοτίβα και φόρμες από τη φύση, την ελληνική αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Όλες οι επιρροές αποδίδονται σύμφωνα με μια σύγχρονη οπτική και με πρωτοποριακή διάθεση. Η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή κάθε κομματιού είναι να διακρίνεται το ίχνος από το χέρι του δημιουργού και να αναδεικνύεται ο σεβασμός στη φυσιογνωμία των υλικών.

Ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε εμπορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Τα κοσμήματά του πωλούνται σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού, όπως Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ελβετία.

πηγή