Ιχθείς…… το τρυφερό – ιδιαίτερο – μελαγχολικό, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο ζωή ζώδιο!!

Ζώδιο ιδιαίτερο. Μελαγχολικό, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο ζωή. Καλλιτεχνική φύση, με ανησυχίες που μπορεί να ξεφεύγουν από αυτόν τον κόσμο, οι Ιχθείς ίσως να είναι από τους πιο παράξενους ανθρώπους που θα γνωρίσεις ποτέ. Μόλις, όμως, τους γνωρίσεις, θα δεις ότι είναι η πιο γλυκιά παραξενιά…

Τι δεν θα παραδεχτούν ποτέ: Οι Ιχθείς αρνούνται να παραδεχτούν ότι η συμπεριφορά τους απομακρύνει τους ανθρώπους. Οι απότομες αλλαγές στην διάθεση, η απόσταση που κρατάνε για να μην πληγωθούν, ακόμα και το πώς για εκείνους ο κόσμος είναι ένα μεγάλο θέατρο παραλόγου μπορεί να κάνει τους υπόλοιπους να οπισθοχωρήσουν αμήχανα. Και τα ψάρια θα ψάξουν να ρίξουν το φταίξιμο κάπου αλλού.

Τι σιχαίνονται στους άλλους: Τα ψάρια έχουν ένα πρόβλημα με την κριτική. Και, σίγουρα, αυτό θα ήταν εντάξει αν είχαν πρόβλημα με την κακοπροαίρετη κριτική—όλοι μας έχουμε. Το πρόβλημα με τους Ιχθείς είναι ότι παρεξηγούνται πολύ εύκολα, και μπορεί να νομίζουν ανά πάσα στιγμή ότι τους επιτίθεσαι. Πρέπει να διαλέγεις προσεκτικά τα λόγια σου κάθε φορά που θες να τους μιλήσεις για κάτι που σε προβληματίζει.

Ποιο είναι το αδύνατο σημείο τους: Το αδύναμο σημείο των ψαριών είναι… ο ίδιος τους ο εαυτός. Μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι, αλλά όλη η αρνητική τους ενέργεια στρέφεται πάνω τους, και γίνονται αυτοκαταστροφικοί. Οι Ιχθείς χρειάζονται να ακούνε συχνά καλά και ενθαρρυντικά λόγια.

Πώς καταστρέφουν τις σχέσεις τους: Τα ψάρια έχουν την τάση να παίρνουν τις σχέσεις τους σαν δεδομένες. Λατρεύουν να έχουν έναν σύντροφο δίπλα τους, αλλά το κάνουν επειδή ικανοποιούν την δική τους ανάγκη, και όχι για να δίνουν πίσω αυτά που παίρνουν. Και, ναι, γκρινιάζουν πολύ και συχνά.

Τι μπορεί να τους κάνει δυστυχισμένους: Τα ψαράκια φοβούνται την δέσμευση. Από την άλλη μεριά, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι η δέσμευση είναι το μόνο πράγμα που θέλουν. Γενικά τα έχουν λίγο μπερδεμένα μέσα τους…

Με τι δώρο θα τους κερδίσεις: Βασική έγνοια ενός ψαριού είναι να ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα. Γι’ αυτό δεν θα πει «όχι» σε ένα μπουκάλι σαμπάνιας, ένα καλό βιβλίο φαντασίας, ένα καλλιτεχνικό δώρο όπως π.χ. σεμινάριο ζωγραφικής ή ένα σετ αφρόλουτρου. Όπως και να το κάνουμε άλλωστε, μιλάμε για ένα κατ’ εξοχήν ζώδιο του νερού.

Τι τους αρέσει στο κρεβάτι: Μία λέξη: Hardcore. Γενικά το μοτίβο αληθινή ζωή ≠ σεξ, έχουμε καταλάβει ότι ισχύει για τους περισσότερους. Και για τους Ιχθείς αυτή η φιλοσοφία είναι πέρα για πέρα αληθινή, καθώς θέλουν να ζήσουν στο σεξ καταστάσεις πολύ πιο άγριες από την συνηθισμένη φιλήσυχη καθημερινότητά τους.

Τι ζητούν σε μια σχέση: Τα ψαράκια θέλουν να γίνουν ένα με τον σύντροφό τους. Μπορούν να κάνουν τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπούν, και η δουλειά σας είναι να τους το ανταποδίδετε, καθώς πληγώνονται πολύ ευκολότερα από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Με ποιο ζώδιο μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι: Με τον Καρκίνο. Δεν θέλει πολλή ανάλυση. Εξαιρετικά ευαίσθητοι; Τσεκ. Εσωστρεφείς; Τσεκ. Έχουν ανάγκη να δημιουργούν σχέσεις με γερή βάση; Τσεκ! Αυτά τα δύο ζώδια είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο… και ίσως πού και πού να χρειάζονται κάποιο ζώδιο της φωτιάς για να τα βγάζει από το σπίτι.

Ποιο είναι το πιο σκοτεινό χαρακτηριστικό τους: Όταν ένας Ιχθύς περνάει κακή μέρα, θα δεις όλη του την σκοτεινή πλευρά να αναδύεται στην επιφάνεια. Αλλά περισσότερο από όλα τα άλλα ζώδια, οι Ιχθείς μπορούν να πάρουν αυτές τις δύσκολες μέρες και να τις μεταμορφώσουν σε τέχνη…

…και το καλύτερό τους χαρακτηριστικό: Οι Ιχθείς είναι πολύ δημιουργικοί, και είναι από τους ανθρώπους που οι ιδέες τους θα παραμένουν ζωντανές για πολλά, πολλά χρόνια. Συνήθως είναι διακριτικές παρουσίες, αλλά μόλις τους παρατηρήσουμε, είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε από πάνω τους.

Πώς είναι τα φιλιά τους: Ρομαντικά, συναισθηματικά και ευάλωτα, τα Ψαράκια δίνονται ολοκληρωτικά μόνο όταν βρεθούν στη σιγουριά μιας σχέσης. Και μόνο τότε αποκαλύπτουν πόσο ωραία φιλιά δίνουν – από εκείνα τα κινηματογραφικά που κάνουν τον/την σύντροφό τους να βλέπει αστέρια και πυροτεχνήματα γύρω του.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανασφάλειά τους: Οι Ιχθείς, ευγενικοί και αγαπησιάρηδες όσο κανένας άλλος, πολλές φορές βάζουν τις ανάγκες των άλλων πάνω απ’ τις δικές τους. Και αυτό τους γυρνάει μπούμερανγκ με τον πιο άσχημο τρόπο, γιατί καταλήγουν να προσπαθούν μάταια να αλλάξουν τον εαυτό τους για να ταιριάξουν με τις απαιτήσεις που ο ξένος κόσμος έχει από αυτούς. Είναι αυτός τρόπος να ζεις;

Πώς θα σου δείξουν την αγάπη τους: Οι Ιχθείς είναι περίεργη περίπτωση. Λατρεύουν τις σχέσεις, μα συνάμα δεν τις μπορούν. Θέλουν ανθρώπινη επαφή, και ταυτόχρονα μοναξιά. Και όταν ένας Ιχθύς ρωτάει πότε μπορεί να σε ξαναδεί, ίσως να είσαι πιο ξεχωριστός από τους άλλους ανθρώπους…

Πώς θα σε φλερτάρουν: Η κοινωνική αδεξιότητα σε όλο της το μεγαλείο, οι Ιχθείς θα φρικάρουν, θα αποσυνδεθούν από την πραγματικότητα, θα αναλύσουν την κατάσταση σαν εξωτερικοί παρατηρητές, θα τρέξουν τα δεδομένα στο κεφάλι τους και εκεί που αναρωτιέσαι αν παθαίνουν ανεύρυσμα, θα σε χτυπήσουν με κάτι σαν: “Καλησπέρα, εχμ, είστε—εννοώ, είσαι, βασικά, γεια με λένε Γιώργο, χαχα”. Αγνές, όμορφες ψυχούλες.

πηγή: www.in2life.gr