Πανεύκολο και ωραιότατο γλυκάκι: Τραγανές φλογέρες -χωρίς σιρόπι-.

Πολύ νόστιμα και εύκολα γλυκάκια που μπορούμε να φτιάξουμε ειδικά αυτές τις ημέρες για τα εορταστικά τραπέζια μας!!

Φλογέρες χωρίς σιρόπι, αλλά το ίδιο νόστιμες και με τις σιροπιαστές!!

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

2,5 φλυτζάνια καρύδια χοντροκομμένα

1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1 πακετάκι βούτυρο Κερκύρας

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

κανέλα σκόνη

άχνη για το πασπάλισμα (εάν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε λίγη κανελίτσα πάνω από την άχνη, όταν το γλυκό είναι έτοιμο)

10 φύλλα κρούστας

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ

Μέσα σε ένα  σκεύος  λιώνουμε το βούτυρο

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας  μέσα και μία κουταλιά του γλυκού κανέλα.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας.

Κόβουμε τα φύλλα σε 4 λωρίδες το καθένα.

Παίρνουμε μια λωρίδα από το φύλλο, απλώνουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο με τη γέμιση σιγά σιγά διπλώνοντας κάθε φορά τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να προστατέψουμε τη γέμιση μας. Προσοχή όμως! Δεν τυλίγουμε σφιχτά τη φλογέρα γιατί υπάρχει περίπτωση να σπάσει το φύλλο κατά την διάρκεια του ψησίματος και να χυθεί η γέμιση της έξω από την φλογέρα. 

Βάζουμε την μία φλογέρα δίπλα στην άλλη μέσα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αλείφουμε από πάνω με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αν θέλουμε λίγη κανέλα.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και μετά τις βάζουμε στο τραπέζι μας.

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

 

gossip_angel