Στις 21 Απριλίου θα γίνει στην αρχαία Ολυμπία η αφή της φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες “Ρίο 2016”.

Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία για επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα και στις 27 Απριλίου η φλόγα θα παραδοθεί στους Βραζιλιάνους διοργανωτές, σε ειδική τελετή η οποία θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Πρωθιέρεια των Τελετών Αφής της Φλόγας θα είναι η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, ενώ ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος μετέχει στο πρόγραμμα “Με μια Φωνή Ελλάδα Μπορείς” , θα παρουσιάσει ένα δείγμα των ικανοτήτων του στο τέλος του τελετουργικού παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Σάκης Ρουβάς ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε να μετάσχει στο πρόγραμμα “Ελλάδα Μπορείς” και μέσω αυτού στην τελετή παράδοσης της Φλόγας και κάλεσε όλους μέσα από τις εκδηλώσεις να “στείλουμε ένα ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα και οι ‘Ελληνες να είναι υπερήφανοι”.

Η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία θα ξεκινήσει στις 12.00 και στις 12.50 θα παραδοθεί η Φλόγα από την Πρωθιέρεια στον πρώτο λαμπαδηδρόμο.

Η Φλόγα στο Ρίο θα ανάψει στις 5 Αυγούστου, στο στάδιο Μαρακανά.

Στη Λαμπαδηδρομία αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν πόλεις και τόποι απ´ όπου δεν έχει ξαναπεράσει η Φλόγα, ενώ κατά την τελευταία της στάση στην Αθήνα (26/4) θα διέλθει και από τον Ελαιώνα, όπου την δάδα θα κρατήσει και ένας πρόσφυγας.

Μεταξύ άλλων ότι το “παρών” στη Αρχαία Ολυμπία θα δώσει η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, και στο Καλλιμάρμαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

πηγή