Το «Chevalier» με τον Σάκη Ρουβά στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Το φιλμ «Chevalier» με τον Σάκη Ρουβά στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Το «Chevalier», η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Locarno Film Festival, 5 – 15 Αυγούστου 2015).

Την Τετάρτη 15/7 στη συνέντευξη Τύπου του διευθυντή του Λοκάρνο, Carlo Chatrian, ανακοινώθηκε η συμμετοχή της ταινίας στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, το οποίο απαρτίζεται από 14 ταινίες σε παγκόσμια πρεμιέρα. Η κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού συντίθεται από τον Αμερικάνο φωτογράφο/σκηνοθέτη Jerry Schatzberg, τον Γερμανό ηθοποιό Udo Kier, τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Nadav Lapid και την Κορεάτισα ηθοποιό Moon so-Ri.

Η επίσημη πρεμιέρα του «Chevalier» θα λάβει χώρα στις 12 Αυγούστου. Στην πρεμιέρα θα παρευρεθεί η Αθηνά Τσαγγάρη καθώς και οι 6 πρωταγωνιστές της ταινίας Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και ο Σάκης Ρουβάς.

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί μια παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Επίσημα ανακοινώθηκε επίσης ότι η Αθηνά Τσαγγάρη θα φιλοξενηθεί ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center, το οποίο οργανώνει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης (φέτος στην 53η του έκδοση). Η Αθηνά Τσαγγάρη θα δουλέψει με την ενίσχυση του Κέντρου το νέο της σενάριο, ένα αστυνομικό θρίλερ – κωμωδία με τίτλο «White Knuckles», στο οποίο δύο αδελφές, μία λογίστρια και μία διαρρήκτης, μπλέκουν με παράνομες δραστηριότητες.

Σύνοψη της ταινίας «Chevalier»

Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ.

Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier.

To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Παίζουν οι Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς και οι Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου.

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσαγγάρη

Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου & Αθηνά Τσαγγάρη

Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος

Παραγωγοί: Μαρία Χατζάκου & Αθηνά Τσαγγάρη

Παραγωγή: FALIRO HOUSE PRODUCTIONS & HAOS FILM

Σε συμπαραγωγή με NOVA & THE MATCH FACTORY και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC

Μοντάζ: Ματ Τζόνσον, Γιώργος Μαυροψαρίδης

Ήχος: Λέανδρος Ντούνης

Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα

Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης

Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood Entertainment.

Στο μεταξύ στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο θα συμμετάσχει και η μικρού μήκους ταινία Yellow Fieber σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, στο αντίστοιχο διαγωνιστικό τμήμα. Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ, ξαφνικά η Αθήνα καλύπτεται από μια παράξενη κίτρινη σκόνη. Στην αρχή πίστεψαν πως είναι θειάφι αλλά λίγες ώρες μετά ξέσπασε ο Κίτρινος Πυρετός, σαν επιδημία που ήρθε από μακριά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τί θα συμβεί, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως η πόλη θα μετατραπόταν σε φοινικόδασος.

Η παραγωγή ανήκει στους Άρτεμις Παττακού και Γιώργο Ζώη, με συμπαραγωγούς τις 2 35 και DNA lab και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Πρωταγωνιστούν οι Μamadou Diallo και Ευτυχία Στεφανίδου.

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο αποτελεί ένα σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός που διεξάγεται κάθε χρόνο στην ομώνυμη ελβετική πόλη, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι ανάμεσα σε Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία. Είναι ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας και για τους φίλους της 7ης Τέχνης, αφού η Piazza Grande όπου γίνονται προβολές μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8.000 θεατές κάθε βράδυ. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου.

Οι φωτ. από το “Chevalier” είναι της Δέσποινας Σπύρου.

1

1