ΚΩΣ… το Νησί του Ιπποκράτη…. γεμάτο ομορφιές και αχανείς ακτές με όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου (φωτο και βίντεο)

Η Κως είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου. Έχει πληθυσμό 33.388 κατοίκους και είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό μετά τη Ρόδο.

Η Κέφαλος είναι μια όμορφη κωμόπολη χτισμένη πάνω σε λόφο στο δυτικό άκρο του νησιού. Στο επίνειο της, το Καμάρι, με την δημοφιλή παραλία σώζεται παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Στεφάνου, χτισμένη τον 5ο αιώνα. Σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι το μικρό νησάκι Καστρί με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Το μοναστήρι του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου, τα ερείπια της Αστυπάλαιας (παλαιότερης πρωτεύουσας του νησιού) και η σπηλιά της Άσπρης Πέτρας, όπου βρέθηκαν τα πρώτα ανθρώπινα ίχνη στο νησί, είναι λίγα μόνο από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Αχανείς ακτές με όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου, μισοβυθισμένες αρχαίες πολιτείες, πελώρια κύματα, γυμνόστηθες τουρίστριες, ιαματικές πηγές και ψιλή χρυσή άμμο. Η χρωματική παλέτα της Κω είναι ιδιαίτερα πλούσια, οπότε δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Αν δεν θες να απομακρυνθείς από το κέντρο -που είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για διαμονή, μιας και είναι κοντά σε όλα- προτίμησε την παραλία της Λάμπης. Άκρως τουριστική και οργανωμένη μοιάζει με… ζωντανό δειγματολόγιο για tattoo, αφού οι βορειοευρωπαίοι τούς έχουν αδυναμία.

Στην καρδιά της πόλης απλώνεται η αρχαία πόλη της Κω, ένα αληθινό αρχαιολογικό πάρκο. Κάντε μια βόλτα ανάμεσα στα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και θαυμάστε μεταξύ άλλων την αγορά, τον βωμό του Διονύσου, τις πολυτελείς ρωμαϊκές επαύλεις με τα ψηφιδωτά δάπεδα, την Ρωμαϊκή Οικία και το Ωδείο και την Οικία της Ευρώπης με το πανέμορφο ψηφιδωτό.

Η Κως είναι ένα νησί που φημίζεται για την μεγάλη ακτογραμμή της και τις όμορφες παραλίες της.

 

ΤΙΓΚΑΚΙ: Μια απέραντη παραλία της Κω. Μια επίσης καλά οργανωμένη παραλία που η χρυσή της άμμος θυμίζει τροπικό νησί. Το Τιγκάκι είναι από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται μόλις έντεκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κω και έχει έκταση δέκα χιλιομέτρων.

Τα ρηχά της νερά σε προκαλούν για παιχνίδια μες’τη θάλασσα και έχει ιδανικές συνθήκες για γουίντ σέρφινγ. Επίσης ο παραλιακός δρόμος που συνδέει το Τιγκάκι με το κέντρο της πόλης της Κω είναι ιδανικός για βόλτες με ποδήλατο. Πάνω από την παραλία θα βρείτε πολλά εστιατόρια καφέ ενοικιαζόμενα δωμάτια ξενοδοχεία αλλά και εμπορικά καταστήματα. Το Τιγκάκι λοιπόν δεν έχει μόνο μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού αλλά είναι και μια αυτόνομη παραθεριστική περιοχή.

Από τα ρηχά νερά στο Τιγκάκι, ιδανικά για οικογενειακές βουτιές, μέχρι το Μαρμάρι και το Μαστιχάρι, για τους λάτρεις του surf. Στην παραλία του Αγίου Στεφάνου θα κάνετε βουτιές απέναντι από το νησάκι Καστρί και στο Paradise θα απολαύσετε τον ήλιο και το καλοκαίρι στην οργανωμένη ακτή με τα beach bar. Κοντά στην Καρδάμαινα θα βρείτε τις απομακρυσμένες παραλίες του Λιμιώνα και του Αγίου Θεολόγου, ενώ κοντά στην πόλη της Κω την παραλία των Κρητικών, την ακτή Ζουρούδη και τον Μύλο. Στα Θερμά, τα φυσικά ιαματικά νερά προσελκύουν μεγαλύτερες ηλικίες και όσους αγαπούν την άγρια ομορφιά.

Μετά από ενέργειες χρόνων η ιαματική πηγή «Eμπρός Θέρμης» που βρίσκεται στην τοποθεσία Α. Φωκάς, στη Κω, αναγνωρίστηκε και με τη βούλα του υπουργείου Τουρισμού ως «φυσικός πόρος».

Η ΚΩΣ είναι ένα πλούσιο σε ιστορικά μνημεία νησί και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Το κάστρο της Νερατζιάς δεσπόζει στο λιμάνι της Κω. Κατασκευάστηκε από τους Ιωαννίτες Ιππότες και αποτελείται από δύο οχυρωματικούς περιβόλους. Ντόπιοι λίθοι και αρχιτεκτονικά μέλη από τα ερείπια της αρχαίας πόλης χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του και ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζει.

Αγαπημένος προορισμός ντόπιων και ξένων τουριστών, η γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, κρατά το δικό της μοναδικό χρώμα, προσφέροντας πολλές επιλογές για καλοκαιρινή διασκέδαση, αλλά και ρομαντικές στιγμές.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

gossip_angel