Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου…. έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Μύκονο.

Αίσθηση θαλασσινής αύρας..  μία σειρά έργων που αξίζει όλοι να δούμε! 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΟΥΛΑΚΗΣ,  Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου..

No.21_35x50

Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο ζωγράφος, αν και γεννημένος στη Σύρο και απόλυτα εξοικειωμένος με το υγρό στοιχείο,  επικεντρώνει την έμπνευση του στη θάλασσα σε μια ολόκληρη σειρά έργων. Έχοντας ως μοντέλο του τις τόσο διαφορετικές όψεις, της άλλοτε φουρτουνιασμένης και άλλοτε ήρεμης θάλασσας, δημιούργησε μοναδικά πορτραίτα της, τόσο αληθοφανή, που προκαλούν τον θεατή τους να βουτήξει μέσα τους. Οι θάλασσες του Μιχάλη Μακρουλάκη αποπνέουν την θερινή αύρα και φέρνουν το γαλάζιο του Αιγαίου εντός της εστίας μας. Ακόμα και όταν σκάνε και αφρίζουν πάνω σε σκληρά βράχια ή παραδίδονται γαλήνιες  σε ηλιόλουστες αγκαλιές άμμου ασκούν απαράμιλλη γοητεία και γεννούν την θέληση να τις κατακτήσεις. Μια αληθινά αποκαλυπτική αποκρυπτογράφηση της θάλασσας.

No.13_25x35

«Η θάλασσα, το υγρό στοιχείο, ασταθές σε διαρκή κίνηση και συνεχώς μεταβαλλόμενο, μου διέφευγε πάντα παρ όλο που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε νησί», σημειώνει ο Μιχάλης Μακρουλάκης στον κατάλογο της έκθεσης και συνεχίζει: «Ίσως η πρώτη φορά που είδα μια κατανοητή σε μένα αποκρυπτογράφηση αυτού του μυστηρίου ήταν οι αριστουργηματικές υδατογραφίες του Βασίλη Θεοχαράκη! Μα η κύρια αιτία γι αυτά τα αιγαιοπελαγίτικα πορτραίτα ήταν τα ακατανίκητα κύματα του μεγάλου Παναγιώτη Τέτση που δεν υπολείπονται σε σκληράδα των βράχων που πάνω τους σκάνε.

Αυτός ήταν που με έκανε να δω τα πάθη της φόρμας, του χρώματος, των ρυθμών της θάλασσας, μια ιδιαίτερα σύνθετη πολυφωνική μουσική. Έφυγε και δεν πρόλαβα να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Του χρωστάω την έκθεση.»

[box type=”info” ]Η έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο εγκαινιάζεται στις 18 Ιουνίου 2016, ώρα 20.30. Διάρκεια έκθεσης 18-30 Ιουνίου 2016. Ώρες λειτουργίας 11.00- 15.00 και 19.00- 01.00. Kapopoulos Fine Arts Μυκόνος: Ενόπλων Δυνάμεων 15, Κεντρικό Ματογιάννι, Tηλ. 22890 27 005 Fax: 22890 27 005[/box]

 [email protected]  

 www.kapopoulosart.gr

by gossip_angel