Συναισθηματικά στάδια από τα οποία περνάει μία γυναίκα μόλις μαθαίνει ότι πρόκειται να γίνει μανούλα!!

Η στιγμή που μία γυναίκα γίνεται μητέρα είναι μία στιγμή γεμάτη συναισθήματα, αγωνία και προσμονή.

Το θαύμα της γέννησης και της δημιουργίας της ζωής «ξεδιπλώνεται» μπροστά της και μία νέα εποχή ξεκινά.

Πριν έρθει εκείνη η ευτυχής στιγμή, πριν μπει- με το καλό- ο ένατος μήνας για την εγκυμοσύνη, υπάρχει εκείνη η περίοδος της συνειδητοποίησης ότι μία γυναίκα θα γίνει μητέρα.

Η περίοδος εκείνη συνοδεύεται από διαφορετικές συναισθηματικές φάσεις.

Ποιες είναι αυτές;

egkuos

Φάση 1: Άρνηση
Έχεις ένα προαίσθημα. Το γυροφέρνεις συνέχεια στο μυαλό σου, αλλά δεν θέλεις να το πεις δυνατά για να μην το γρουσουζέψεις. Δεν είχες κάποιο από τα συμπτώματα πριν την περίοδο που έχεις συνήθως. Το θέλεις, το υποθέτεις, το ελπίζεις, αλλά όταν σε ρωτούν απαντάς: «Δεν νομίζω, δεν ήμουν σε γόνιμες μέρες με ωορρηξία, αλλά ας κάνω ένα τεστ για καλό και για κακό. Έτσι για να σιγουρευτούμε».

Βρίσκεσαι ξεκάθαρα στην φάση της άρνησης. Από τη μία έχεις ένα προαίσθημα, νιώθεις κάτι μέσα σου, από την άλλη δεν θέλεις να το παραδεχθείς. Τουλάχιστον μέχρι να κάνεις αυτό το πολυπόθητο τεστ εγκυμοσύνης και μπορείς να το μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

predictor

Φάση 2: Χαρά
Το τεστ εγκυμοσύνης predictor έχει βγει θετικό. Είσαι βέβαιη ότι ξεκινά μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής σου, αυτή της εγκυμοσύνης. Πλέον, μπορείς να πετάξεις από την χαρά σου και να το πεις. Θα γίνεις μαμά και είσαι ελεύθερη να χαρείς γι’ αυτό. Άλλωστε, έχεις σχεδόν 9 μήνες μπροστά σου για να το απολαύσεις!

Η χαρά είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που έχουν όλες οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν είναι και λίγο να σκέφτεσαι ότι θα φέρεις στον κόσμο, ένα μικρό πλασματάκι!

Φάση 3: Φόβος
«Θα πάνε όλα καλά; Θα βγουν οι εξετάσεις καλές; Θα περάσει το κρίσιμο πρώτο τρίμηνο;». Αυτές είναι μερικές από τις σκέψεις που θα περάσουν από το μυαλό σου μόλις «καθίσει το συναίσθημα της χαράς. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι πρώτοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι και στους οποίους γίνονται και οι περισσότερες εξετάσεις, για να βεβαιωθεί η μέλλουσα μητέρα ότι το μωρό της είναι καλά.

Φάση 4: Αγωνία/ Άγχος
Ο φόβος έχει φύγει για τα καλά, αφού όλα έχουν πάει καλά. Πλησιάζει η ημερομηνία του τοκετού και υπάρχει η αγωνία και το άγχος για την όλη διαδικασία. Ειδικά, αν γίνεσαι για πρώτη φορά μανούλα, το άγνωστο είναι αυτό που μπορεί να σε αγχώνει αφού δεν γνωρίζεις τι πρόκειται να συμβεί, ποια είναι η διαδικασία και πως θα νιώσεις.

Φάση 5: Ανυπομονησία
Έχεις φτάσει ο ένατος μήνας. Είσαι φουσκωμένη και πρησμένη. Όσο περνάει ο καιρός, φεύγουν όλα τα άγχη, οι αγωνίες και ο φόβος και ένα συναίσθημα μόνο κυριαρχεί, η ανυπομονησία. Ανυπομονείς να φτάσει αυτή η ημέρα του τοκετού. Να ξεκινήσεις, επιτέλους, αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Μπορεί αυτοί οι 9 μήνες να ήταν όμορφοι, όμως, το ξέρεις πολύ καλά ότι το μόνο που θέλεις είναι να πάρεις στην αγκαλιά σου, το μωρό σου!

egkies2

πηγή: http://www.huffingtonpost.gr